Περισσότερες από 1 εκατομμύριο εκτιμώνται οι συμμετοχές των μαθητών στα γυμνάσια και λύκεια στα 72.102 μαθήματα εξ αποστάσεως που πραγματοποιήθηκαν στο δεύτερο μισό του Μαρτίου λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων στο πλαίσιο των περιορισμών που προκύπτουν από την πανδημία COVID-19.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σε ανακοίνωση της η Cisco, η πλατφόρμα της οποίας, Cisco Webex Meetings, έχει επιλεγεί από το υπουργείο Παιδείας ως επίσημη πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε το πρόγραμμα, όλοι οι καθηγητές των Λυκείων και Γυμνασίων, 33.892 και 38.376  αντίστοιχα, της χώρας,  απέκτησαν προσωπικό λογαριασμό στην πλατφόρμα, την προσωπική τους ψηφιακή τάξη και άρχισαν να οργανώνουν τηλε-μαθήματα με τους μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου, 370.017 και 340.479 αντίστοιχα. Την περασμένη Παρασκευή (3/4) ολοκληρώθηκε και η διαδικασία ενημέρωσης για τα δημοτικά σχολεία προκειμένου να ξεκινήσουν και εκεί online μαθήματα.