Luminary Bakery: Γυναίκες εν δράσει στο κοινωνικό αρτοποιείο του Λονδίνου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Luminary Bakery: Γυναίκες εν δράσει στο κοινωνικό αρτοποιείο του Λονδίνου
Η επιχείρηση στηρίζει γυναίκες προσφέροντας εκπαίδευση, αμειβόμενη εργασία και υποστήριξη. 

Το ενδιαφέρον γαλαζοαίματων και «κοινών θνητών» προσελκύει το κοινωνικό αρτοποιείο Luminary Bakery που βρίσκεται στο ανατολικό Λονδίνο. Η επιχείρηση στηρίζει γυναίκες οι οποίες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες προσφέροντας εκπαίδευση, αμειβόμενη εργασία και υποστήριξη.

Μάλιστα, η Μέγκαν Μαρκλ εξήρε τη δραστηριότητα του αρτοποιείου εκφράζοντας στο λογαριασμό της στο Instagram τον θαυμασμό της για την κοινωνική επιχείρηση που βοηθάει τις γυναίκες και το οποίο περιγράφεται ως:

«Μια κοινωνική επιχείρηση σχεδιασμένη να προσφέρει ευκαιρίες στις γυναίκες να οικοδομήσουν ένα μέλλον για τους εαυτούς τους. Παρέχουμε ένα ασφαλές και επαγγελματικό περιβάλλον όπου οι γυναίκες μπορούν να αναπτυχθούν ολιστικά - ενθαρρύνοντας τη φιλοδοξία, την αποκατάσταση και τις δεύτερες ευκαιρίες».

lb

Η επιχείρηση απολαμβάνει τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας ενώ η ίδια αναφέρει ότι:

«Πιστεύουμε ότι όλοι έχουν αξία. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, χιλιάδες γυναίκες αντιμετωπίζουν φτώχεια, έλλειψη στέγης, βία ή εγκληματική δραστηριότητα. Αυτό αποτελεί πλήγμα για την αυτοπεποίθησή τους και μειώνει δραστικά τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται. Οι γυναίκες ζουν μέσα από αυτό τώρα, στην πόλη μας.

Υπάρχει φως για αυτές τις γυναίκες. Προσφέρουμε κατάρτιση δεξιοτήτων, αμειβόμενη απασχόληση και μια υποστηρικτική κοινότητα που βοηθά τις γυναίκες να ευδοκιμήσουν».

Το αρτοποιείο λειτουργεί όπως τα άλλα αντίστοιχα καταστήματα πουλώντας γλυκά, αναλαμβάνοντας εκδηλώσεις κλπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider