Καμία προσφορά στο διαγωνισμό για τα ΕΛΠΕ 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καμία προσφορά στο διαγωνισμό για τα ΕΛΠΕ 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συγκληθεί άμεσα για να εξετάσει τα επόμενα βήματα, καθώς η πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ είναι μνημονιακή υποχρέωση.

Κανένα από τα δύο σχήματα «Glencore – Carlyle» και «Vitol – Sonatrach» δεν υπέβαλε δεσμευτικές προσφορές στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ τα δύο σχήματα δεν υπέβαλαν προσφορές «για λόγους που αφορούν στους ίδιους τους υποψήφιους επενδυτές και πρόσφατες εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον, οι οποίες επηρεάζουν τις κοινοπραξίες».

To διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου αναμένται να αποφασίσει άμεσα τα επόμενα βήματα. Όπως, όμως, έχει γράψει από το πρωί το insider.gr το σίγουρο είναι ότι η πώληση των ΕΛΠΕ αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης και ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνει επανεκκίνηση της διαδικασίας.

H ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

«Για λόγους που αφορούν στους ίδιους τους υποψήφιους επενδυτές και πρόσφατες εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον, οι οποίες επηρεάζουν τις κοινοπραξίες, δεν κατατέθηκαν δεσμευτικές προσφορές από τα επενδυτικά σχήματα που συμμετείχαν στην B’ φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου των Ελληνικών Πετρελαίων (από κοινού πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ και την Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A.)», αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συγκληθεί άμεσα για να εξετάσει τα επόμενα βήματα.

Η ανακοίνωση των ΕΛΠE

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σε συνέχεια σχετικής ενημέρωσης που έλαβε σήμερα από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. («ΤΑΙΠΕΔ»), αναφορικά με το διεθνή διαγωνισμό για την απόκτηση 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας (από κοινού πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ και την Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A.), ότι για λόγους που αφορούν στους ίδιους τους υποψήφιους επενδυτές και πρόσφατες εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον, οι οποίες επηρεάζουν τις κοινοπραξίες, δεν κατατέθηκαν δεσμευτικές προσφορές από τα επενδυτικά σχήματα που συμμετείχαν στην B’ φάση του διαγωνισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider