Στη «μάχη» κατά του κορονοϊού με αναπνευστήρες ο Έλον Μασκ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη «μάχη» κατά του κορονοϊού με αναπνευστήρες ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ προσφέρεται να κατασκευάσει αναπνευστήρες, για να καλύψει την έλλειψη που υπάρχει εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.

Να χρησιμοποιήσει τα εργοστάσια της Tesla στις ΗΠΑ για να κατασκευάσει αναπνευστήρες, για όσους πάσχουν από τον κορονοϊό, πρότεινε σήμερα ο Έλον Μασκ, μετά την έκκληση που απηύθυναν οι ΗΠΑ για δωρεές σε αναπνευστήρες για να αντιμετωπιστεί έλλειψη που υπάρχει.

«Θα φτιάξουμε αναπνευστήρες αν υπάρχει έλλειψη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της Tesla, σε μήνυμά του στο Twitter, απαντώντας σε πρόταση ακολούθου του να προχωρήσει στη μετατροπή εργοστασίου για τον σκοπό αυτόν.

Υπάρχει ανάγκη να καλυφθούν οι ελλείψεις λόγω Covid-19

Η αμερικανική κυβέρνηση κάλεσε χθες κατασκευαστικές εταιρείες των ΗΠΑ να δωρίσουν αναπνευστήρες σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας που αγωνίζονται κατά του νέου κορονοϊού, καθώς παρατηρείται έλλειψη σε εθνικό επίπεδο.

Εταιρείες, όπως η προμηθευτική εταιρεία της Apple, η Foxconn, έχουν αναπροσαρμόσει αλυσίδες παραγωγής για να φτιάξουν μάσκες και παρόμοιο εξοπλισμό, μετά την εξάντλησή τους στα καταστήματα πολλών χωρών και τη μεγάλη ζήτηση που αντιμετωπίζουν οι προμηθευτές λόγω της εξάπλωσης του SARS-CoV-2.

Χθες η Tesla συμφώνησε να μειώσει τον αριθμό αυτών που συνεχίζουν να εργάζονται στο εργοστάσιο οχημάτων της στην Καλιφόρνια, όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος, στο πλαίσιο των μέτρων απομόνωσης που λαμβάνονται σε περιφερειακό επίπεδο για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider