Περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ έχουν αποταμιεύσει οι Έλληνες πελάτες της Revolut, μέσω της υπηρεσίας Vault.

Με τα «Vault» η αλλιώς «Χρηματοκιβώτια» οι πελάτες της Revolut μπορούν να αποταμιεύουν τα ρέστα από τις συναλλαγές τους σε ένα Vault ανά πάσα στιγμή, στρογγυλοποιώντας τις συναλλαγές αυτές, ή ακόμα και προσθέτοντας ένα συγκεκριμένο ποσό οποιαδήποτε στιγμή. Δίνοντας έτσι την δυνατότητα για γρήγορη αποταμίευση προς ένα στόχο, όπως πληρωμές λογαριασμών, δώρα γενεθλίων η ακόμα και διακοπές! 

Η Revolut, η Fintech με έδρα το Λονδίνο, αριθμεί περισσότερους από 400 χιλιάδες χρήστες στην  περιοχή Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας και αναμένει να φτάσει το μισό εκατομμύριο στις αρχές του 2020. Αυτή την στιγμή υπάρχουν περίπου 6 χιλιάδες Έλληνες με ενεργά Vaults με συνολικη κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ. Κατά την διάρκεια του 2019, δημιουργήθηκαν περίπου 11 χιλιάδες vaults από 7 χιλιάδες Έλληνες με συνολικές εισροές κοντά στα 3 εκατ. ευρώ.

Με μια ματιά:

  • 400 χιλιάδες μεταφορές σε Vaults αυτό το έτος. 

  • 5+ χιλιάδες ενεργά Vault.

  • 30 διαφορετικά νομίσματα.

  • 2+ εκατομμύρια Vaults παγκοσμίως αξίας 150 εκατ. ευρώ.

Από την έκθεση προκύπτει ότι το ευρώ είναι το δημοφιλέστερο νόμισμα αποταμίευσης των Ελλήνων. Ακολουθεί η Βρετανική Λίρα με περίπου 40 χιλιάδες. Οι Έλληνες όμως φαίνεται να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για αποταμίευση σε κρυπτονομίσματα όπως Bitcoin, Ripple και Litecoin, καθώς κατέχουν την πλειοψηφία στην πεντάδα με τα πιο δημοφιλής νομίσματα.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες πελάτες της ταχύτερα αναπτυσσόμενης Fintech στην Ευρώπη έδειξαν την προτίμηση τους, στο Bitcoin, αξίας 8 χιλιάδων ευρώ. Ακολουθεί το XRP - γνωστό και ως «Ripple», αξίας 7 χιλιάδες ευρώ, και ακολούθως το LTC με αξία 4,5 χιλιάδες ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό των τριών κρυπτονομισμάτων ξεπερνά κατά πολύ την συνολική αξία του αμερικανικού δολαρίου, δείχνοντας την τάση των Ελλήνων πελατών για αποταμίευση σε κρυπτονομίσματα και όχι στα παραδοσιακά νομίσματα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι χρήστες της Revolut δημιούργησαν πάνω από 2 εκατομμύρια Vaults με συνολική αξία 150 εκατ. ευρώ. Η ανάλυση της τάσης στον ελληνικό χώρο καταδεικνύει αυξημένο ενδιαφέρον στο άμεσο μέλλον. Το ενδιαφέρον αναμένεται να αυξηθεί στα επίπεδα που παρατηρούνται στη κυπριακή αγορά, όπου για το ίδιο διάστημα οι εισροές των Κύπριων χρηστών έχουν ανέλθει σχεδόν στα 9 εκατ. ευρώ.