Επένδυση στα φωτοβολταϊκά από τη Nissan στην Ελλάδα (pics & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επένδυση στα φωτοβολταϊκά από τη Nissan στην Ελλάδα (pics & vid)
Ακολουθώντας το οικολογικό παράδειγμα της Nissan, η αντιπροσωπεία της ιαπωνικής εταιρείας στη χώρα μας Νικ. Ι. Θεοχαράκης, επενδύει στην παραγωγή ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές.

Ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα στην παραγωγή “πράσινης” ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ολοκληρώθηκε πρόσφατα από την Νικ. Ι. Θεοχαράκης, την επίσημη αντιπροσωπεία των αυτοκινήτων Nissan στη χώρα μας.

Πιστή στη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος, ολοκλήρωσε πρόσφατα μια μεγάλη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συγκροτημάτων στα κτίριά της της σε Αθήνα, Ασπρόπυργο και Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, προωθώντας και ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση, ως αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της.

insider

Επένδυση για το μέλλον

Τα συγκεκριμένα φωτοβολταϊκά συγκροτήματα συνολικής ονομαστικής ισχύος 700kW, εκτιμάται ότι θα καλύψουν το 50% της συνολικής ανάγκης των αντίστοιχων εγκαταστάσεων της εταιρείας σε ενέργεια, ενώ η εκτιμώμενη ετήσια μείωση εκπομπών CO₂ (σε σχέση με ενέργεια προερχόμενη από ορυκτά καύσιμα) θα ανέλθει αθροιστικά σε 678 τόνους!

insider

Προβλέποντας τις ολοένα και μεγαλύτερες ανάγκες των μελλοντικών αυτοκινήτων σε υποδομές φόρτισης, η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε φρόντισε ώστε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη να είναι εφικτή η φόρτιση των πρωτοποριακών ηλεκτρικών μοντέλων της Nissan, με ηλεκτρικό ρεύμα προερχόμενο από τα φωτοβολταϊκά thw συγκροτήματα.

Με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία θα τροφοδοτεί τόσο τον ιδιόκτητο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων της, όσο και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των πελατών και των επισκεπτών της, με απόλυτα καθαρή και ανανεώσιμη ενέργεια!

Συνολικά οικολογική νοοτροπία

Η μεγάλη επένδυση της Νικ. Ι. Θεοχαράκης στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές δεν είναι και η μόνη. Πρόκειται για μια ενέργεια που έρχεται να προστεθεί σε πλήθος ακόμα, με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη. Στο πνεύμα αυτό, η εταιρεία εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές ανακύκλωσης σε όλα τα παραπροϊόντα της αυτοκίνησης, όπως λιπαντικά, μπαταριές κ.α., ενώ από τις αρχές του 2020 έχει υιοθετήσει στις συναλλαγές με το κοινό τις χάρτινες σακούλες από ανακυκλώσιμα υλικά. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι, εδώ και δεκαετίες, σε επίπεδο Ομίλου, δραστηριοποιείται στα φωτοβολταϊκά πάρκα, με εγκαταστάσεις που παράγουν ήδη 9.000.000 KWh σε ετήσια βάση.

insider

Η Νικ. Ι. Θεοχαράκης επέλεξε να συμβαδίζει σε αυτό τον τομέα απόλυτα με την Nissan, που είναι πρωτοπόρος στην κατασκευή οικολογικών οχημάτων μηδενικών ρύπων. Εδώ και πολλά χρόνια το ηλεκτρικό μοντέλο μπαταρίας Leaf πρωτοστατεί στις παγκόσμιες πωλήσεις, ενώ το e-NV200 αποτελεί την ιδανική επιλογή επαγγελματικού οχήματος μηδενικών εκπομπών ρύπων για μια πλειάδα μεγάλων επιχειρήσεων αστικού εφοδιασμού και διανομών σε όλη την Ευρώπη.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider