Την κατάργηση περίπου 15.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 4.600 στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, η οποία έχει γίνει γνωστό πως αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Οι απολύσεις «είναι ένα ζωτικής σημασίας σχέδιο», σχολίασε η γενική διευθύντρια της Renault, Κλοντίλ Ντελμπό σε ανακοίνωση, στο πλαίσιο του σχεδίου της εταιρείας για εξοικονόμηση περισσότερων από 2 δισ. ευρώ σε διάστημα τριών ετών.

Η Renault είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο απώλειες για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια και εισήλθε αποδυναμωμένη στην κρίση που προκλήθηκε από την επιδημία covid-19.

Διαβάστε επίσης:

Le Figaro για Renault: Περικοπές περίπου 5.000 θέσεων εργασίας στη Γαλλία

«Καύσιμα» 8 δισ. ευρώ στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δια χειρός Μακρόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την Τρίτη ένα φιλόδοξο σχέδιο στήριξης της αυτοκινητοβιομηχανίας, ύψους άνω των 8 δισ. ευρώ, που έχει ως βασικό στόχο να καταστήσει τη χώρα τον μεγαλύτερο παραγωγό «καθαρών» οχημάτων στην Ευρώπη.

«Το κράτος θα συμβάλει με βοήθεια ύψους λίγο πάνω από 8 δισ. στον τομέα», είπε ο Γάλλος πρόεδρος κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο εργοστάσιο κατασκευής εξαρτημάτων και ανταλλακτικών της Valeo στο Ετάπλ, στη βόρεια Γαλλία.

Η Renault, πρόσθεσε ο Μακρόν, θα συνεργαστεί με την PSA και την Total σε μια αποκλειστικά γαλλική κοινοπραξία για την κατασκευή μπαταριών για τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα.