Renault: Καταργούνται 15.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Renault: Καταργούνται 15.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως
Renault: Καταργούνται 15.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως

Την κατάργηση περίπου 15.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 4.600 στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, η οποία έχει γίνει γνωστό πως αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Οι απολύσεις «είναι ένα ζωτικής σημασίας σχέδιο», σχολίασε η γενική διευθύντρια της Renault, Κλοντίλ Ντελμπό σε ανακοίνωση, στο πλαίσιο του σχεδίου της εταιρείας για εξοικονόμηση περισσότερων από 2 δισ. ευρώ σε διάστημα τριών ετών.

Η Renault είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο απώλειες για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια και εισήλθε αποδυναμωμένη στην κρίση που προκλήθηκε από την επιδημία covid-19.

Διαβάστε επίσης:

Le Figaro για Renault: Περικοπές περίπου 5.000 θέσεων εργασίας στη Γαλλία

«Καύσιμα» 8 δισ. ευρώ στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δια χειρός Μακρόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την Τρίτη ένα φιλόδοξο σχέδιο στήριξης της αυτοκινητοβιομηχανίας, ύψους άνω των 8 δισ. ευρώ, που έχει ως βασικό στόχο να καταστήσει τη χώρα τον μεγαλύτερο παραγωγό «καθαρών» οχημάτων στην Ευρώπη.

«Το κράτος θα συμβάλει με βοήθεια ύψους λίγο πάνω από 8 δισ. στον τομέα», είπε ο Γάλλος πρόεδρος κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο εργοστάσιο κατασκευής εξαρτημάτων και ανταλλακτικών της Valeo στο Ετάπλ, στη βόρεια Γαλλία.

Η Renault, πρόσθεσε ο Μακρόν, θα συνεργαστεί με την PSA και την Total σε μια αποκλειστικά γαλλική κοινοπραξία για την κατασκευή μπαταριών για τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider