Alpha Bank: Απέσπασε 17 βραβεία στα Hellenic Responsible Business Awards

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alpha Bank: Απέσπασε 17 βραβεία στα Hellenic Responsible Business Awards
Η Alpha Bank ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια των Hellenic Responsible Business Awards 2024, βραβεία που τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του ΣΕΒ και του ΣΕΤΕ.

Η Alpha Bank ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια των Hellenic Responsible Business Awards 2024, βραβεία που τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, του ΣΕΒ και του ΣΕΤΕ.

Η 35μελής επιτροπή αξιολόγησης, αποτελούμενη από ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους φορέων, ιδρυμάτων και κοινωνικών εταίρων, απένειμε στην Τράπεζα τις περισσότερες διακρίσεις που έχει λάβει ένας οργανισμός στην ιστορία του θεσμού, κατακτώντας 17 βραβεία, μεταξύ των οποίων τις κορυφαίες διακρίσεις «CSR Corporate Brand της χρονιάς» και «ESG & SDGs».

Οι σημαντικές διακρίσεις της Alpha Bank, αποδεικνύουν ότι οι αρχές της Υπευθυνότητας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης διέπουν όλους τους άξονες δραστηριοτήτων της Τράπεζας – από το λειτουργικό μοντέλο, τα προϊόντα και τους ανθρώπους της, μέχρι το πώς προσεγγίζει τις κοινότητες εντός των οποίων λειτουργεί.

Πέραν των δύο κορυφαίων διακρίσεων, η επιτροπή των Hellenic Responsible Business Awards τίμησε την Alpha Bank με 9 Gold βραβεία και 6 Silver βραβεία.

Συγκεκριμένα:

• Στην κορυφή των διακρίσεων, με πέντε Gold βραβεία, βρέθηκε το πρόγραμμα χρηματοικονομικού εγγραμματισμού «IQonomy» που βραβεύθηκε στις κατηγορίες «Συνεργασία Επιχείρησης & ΜΚΟ», «Ποιοτική Εκπαίδευση», «Ισότητα των Φύλων», «Μηδενική Φτώχεια» και «Συνεργασία για τους Στόχους». Μέσω του «IQonomy» η Τράπεζα, σε συνεργασία με τους οργανισμούς ActionAid, Women on Top, SciCo και People Behind, στοχεύει στην παροχή βασικών χρηματοοικονομικών και περιβαλλοντικών γνώσεων σε μαθητές και μαθήτριες, στην ενδυνάμωση των γυναικών, καθώς και στην εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού άνω των 55 ετών στο νέο ψηφιακό περιβάλλον συναλλαγών. Το «IQonomy» είναι ευθυγραμμισμένο με την «Εθνική Στρατηγική για τον Χρηματοοικονομικό Εγγραμματισμό», με στόχο να συνεισφέρει στη βελτίωση των χρηματοοικονομικών δεξιοτήτων των πολιτών στην Ελλάδα, που, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μελέτη του Ευρωβαρόμετρου, κατατάσσεται μόλις στην 23η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ε.Ε.

• Gold βραβείο στην κατηγορία «Πρόγραμμα Εθελοντισμού» για το πρόγραμμα εθελοντισμού της Alpha Bank «MAZI».

• Gold βραβείο στην κατηγορία «Υπεύθυνο Προϊόν / Affinity Marketing / Cause-Related Marketing» για την εφαρμογή myAlpha Vibe, το ψηφιακό χαρτζιλίκι που έχει κερδίσει τόσο τους γονείς όσο και τους έφηβους.

• Gold βραβείο στην κατηγορία «CSR Apps» για τη συνεργασία με τη mobile εφαρμογή DoGood People. Η Alpha Bank προωθεί τη βιώσιμη κουλτούρα μεταξύ των εργαζομένων της σε συνεργασία με την DoGood People.

• Gold βραβείο στην κατηγορία «Λιγότερες Ανισότητες» για το πρόγραμμα «Πολιτισμός για όλους», μέσω του οποίου, σε συνεργασία με κορυφαίους πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας, όπως το Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, υποστηρίζεται η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στα πολιτιστικά δρώμενα.

Επιπλέον, η Τράπεζα τιμήθηκε με:

• Δύο silver βραβεία στις κατηγορίες «Βραχυπρόθεσμη Επένδυση (Τοπικής/Περιφερειακής ή Εθνικής Εμβέλειας)» και «Ανταπόκριση σε Έκτακτη Ανάγκη» για την άμεση ανταπόκριση αλλά και για το έργο δεντροφύτευσης και αισθητικής ανάπλασης στη Ρόδο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

• Silver βραβείο στην κατηγορία «Λιγότερες Ανισότητες» για την Επετειακή έκθεση της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank «Η Άλλη Όψη του Νομίσματος», την πρώτη έκθεση που σχεδιάστηκε με συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας για Άτομα με Αναπηρία και άλλες ευάλωτες ομάδες.

• Silver βραβείο στην κατηγορία «Διαφορετικότητα, Ένταξη, Ίσες Ευκαιρίες» για τη δράση εθελοντισμού – job shadowing με το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ». Με αυτή τη δράση, η Alpha Bank συνεισφέρει στην ισότιμη πρόσβαση στην απασχόληση ατόμων με νοητική αναπηρία, αλλά και στην καλλιέργεια ενός εργασιακού περιβάλλοντος συμπερίληψης.

• Silver βραβείο στην κατηγορία «Εφοδιαστική Αλυσίδα» για τις βέλτιστες πρακτικές που υιοθετεί η Διεύθυνση Central Procurement Management and Outsourcing.

• Silver βραβείο στην κατηγορία «Καλή Υγεία & Ευημερία» για τη δράση εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών στη σχολική κοινότητα της Λαμίας, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών «KIDS SAVE LIVES – Τα παιδιά Σώζουν Ζωές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στεργίου: Η ΕΥΔΑΠ καταλύτης λύσεων στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας

H ΑΚΤΩΡ χορηγός ονοματοδοσίας του Αστέρα Τρίπολης

ICAP CRIF: Απόσχιση του κλάδου Πιστοληπτικής Αξιολόγησης και ίδρυση της ICAP CRIF RATINGS

gazzetta
gazzetta reader insider insider