Ακίνητα: «Βγαίνει» αποτίμηση για το «φιλέτο» 162 στρεμμάτων στην Αγία Τριάδα

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακίνητα: «Βγαίνει» αποτίμηση για το «φιλέτο» 162 στρεμμάτων στην Αγία Τριάδα
Το ΤΑΙΠΕΔ αναζητάει Ανεξάρτητο Αποτιμητή σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας», συνολικής έκτασης 162 στρεμμάτων. Ποια είναι η υποδομή, ποιες είναι οι χρήσεις. «Τρέχει» ο διαγωνισμός.

Σε μία ακόμα ενέργεια προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης μιας έκτασης – «φιλέτο» στην περιοχή της Θεσσαλονίκης κάνει το ΤΑΙΠΕΔ. Ειδικότερα, εκκίνησε διαδικασία αναζήτησης Ανεξάρτητου Αποτιμητή σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου στην Αγία Τριάδα, ήτοι της υποδομής «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας», συνολικής έκτασης 161.456,84 τ.μ., που βρίσκεται στον Δήμο Θερμαϊκού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται, όπως είχε πρόσφατα αναφέρει το insider.gr, ότι το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του ακινήτου. Σύμφωνα με το ΕΣΧΑΔΑ υπάρχουν δύο ζώνες, «Παραθεριστικό – Τουριστικό Χωριό» με συνολική έκταση 101.924,61 τ.μ. και «Τουρισμός – Αναψυχή» με έκταση 37.053,74 τ.μ..

Ο αποτιμητής, που θα αναλάβει να «βγάλει» την αξία του asset, θα πρέπει να παραδώσει στο ΤΑΙΠΕΔ έκθεση που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την πλήρη περιγραφή του περιουσιακού στοιχείου και της ιδιοκτησίας, ολοκληρωμένη ανάλυση προσφοράς - ζήτησης της αγοράς, λεπτομερή παρουσίαση της μεθόδου αποτίμησης που εφαρμόστηκε, εκτίμηση της αγοραίας αξίας και της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου κ.α. Οι προσφορές θα δοθούν άμεσα, έως τις 29 Απριλίου και ο valuer θα έχει στη διάθεσή χρονικό διάστημα 30 ημερών για να ετοιμάσει τον φάκελο.

Η υποδομή

Για το ακίνητο έχει ήδη εκπονηθεί Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΔΑ), στο οποίο ως γενικός χωρικός προορισμός του ακινήτου ορίζεται η «μικτή χρήση» και εξειδικεύεται κατά ζώνες στην ανάπτυξη χρήσεων «Παραθεριστικού – Τουριστικού Χωριού» και «Τουρισμού – Αναψυχής».

Στη ζώνη του «Παραθεριστικού – Τουριστικού Χωριού», προβλέπεται η απόδοση έκτασης 4 στρεμμάτων στον Δήμο Θερμαϊκού για την ανέγερση σχολικής μονάδας και, μεταξύ άλλων, η δημιουργία παραθεριστικής κατοικίας, ξενοδοχείων, εγκαταστάσεων εστίασης & αναψυχής, αθλητικών εγκαταστάσεων, κέντρων αναζωογόνησης (spa) και εμπορικών καταστημάτων. Ο επενδυτής υποχρεούνται να αποδώσει το 50% στον Δήμο, ως κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, που ο ίδιος θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή τους. Οι χώροι αυτοί, σε συνδυασμό με τις δασικές εκτάσεις που υπάρχουν εντός ζώνης, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ένα σημαντικό περιαστικό πάρκο για την περιοχή.

Στη ζώνη του «Τουρισμού – Αναψυχής» προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία τουριστικών καταλυμάτων, κατοικιών, εμπορικών καταστημάτων, κοινωνικής πρόνοιας, αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, περίθαλψης, εστίασης, κέντρων διασκέδασης & αναψυχής και στάθμευσης.
Με τη θέσπιση του ΕΣΧΑΔΑ εξασφαλίζεται ελεύθερη ζώνη από δόμηση κατά μήκος της παραλίας από τη γραμμή αιγιαλού, 30 μέτρων, ενώ είναι προφανές ότι η ζώνη της παραλίας είναι εκτός συναλλαγής.

Το ακίνητο λόγω της εγγύτητάς του με τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και σημαντικά πολιτιστικά αξιοθέατα, όπως τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, προσελκύει επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το ακίνητο έχει άνετη οδική πρόσβαση από τον άξονα Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας επί του οποίου διαθέτει μέτωπο 320 μ. Το ακίνητο απέχει 24 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, 14 χλμ. από το αεροδρόμιο Μακεδονία και 60 χλμ. από τις παραλίες της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Στο ακίνητο υφίστανται πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις (κτίσματα εστίασης, αναψυχής, οικίσκοι διαμονής και υποδομές εξυπηρέτησής κατασκηνωτών) της Ακτής και του Camping Αγίας Τριάδας κάποιες από τις οποίες έχουν κριθεί κατεδαφιστέες και αναμένεται να κατεδαφιστούν στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε μία φάση, με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών την 13η Ιουνίου 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Premia Properties: «Τρέχει» επενδύσεις 100 εκατ. – Παραδίδεται το Athens Heart, «κλείνει» το Skyline

Ταμειακές – POS: Σε διπλή πρέσα πάροχοι-επιχειρήσεις για διασύνδεση και χρεώσεις - Έρχονται «καμπάνες»

gazzetta
gazzetta reader insider insider