Sony: Απολύσεις 900 εργαζομένων από το τμήμα PlayStation

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sony: Απολύσεις 900 εργαζομένων από το τμήμα PlayStation
Η Sony ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα απολύσει περίπου 900 υπαλλήλους στη μονάδα PlayStation, ή το 8% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της.

Η Sony ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα απολύσει περίπου 900 υπαλλήλους στo τμήμα του PlayStation, που ισοδυναμεί με το 8% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της.

«Μετά από προσεκτική εξέταση και πολλές συζητήσεις εδώ και αρκετούς μήνες, κατέστη σαφές ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές για να συνεχιστεί η ανάπτυξη της επιχείρησης και η ανάπτυξη της εταιρείας», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος του PlayStation, Τζιμ Ράιαν, ενώ πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους θα επηρεαστούν από τις απολύσεις. Μάλιστα, τα γραφεία του PlayStation στο Λονδίνο θα κλείσουν εντελώς, ενώ πολλά άλλα στούντιο θα επηρεαστούν από το «ψαλίδισμα».

Ο ιαπωνικός γίγαντας gaming αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις του για τις πωλήσεις της ναυαρχίδας του, PlayStation 5 στις 14 Φεβρουαρίου, προειδοποιώντας για μειωμένη ζήτηση, με την μετοχή να «βυθίζεται» σε... ελεύθερη πτώση. Πάντως, οι αναλυτές προβλέπουν ότι η Sony θα μπορούσε να προχωρήσει στην κυκλοφορία μιας ανανεωμένης έκδοσης του PlayStation 5 φέτος, επιδιώκοντας να τονώσει το ενδιαφέρον για την κονσόλα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ στην Αθήνα - Τι ισχύει για σχολεία και νοσοκομεία

Γερμανία: Τριήμερη απεργία ξεκινά το προσωπικό εδάφους της Lufthansa

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον αποδεσμεύει βοήθεια 53 εκατ. δολαρίων για τη Γάζα

gazzetta
gazzetta reader insider insider