Εθνική Τράπεζα: Πάνω από 2,4 δισ. οι προσφορές για το 5ετές ομόλογο - Αντλεί 600 εκατ. ευρώ με 4,5% απόδοση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εθνική Τράπεζα: Πάνω από 2,4 δισ. οι προσφορές για το 5ετές ομόλογο - Αντλεί 600 εκατ. ευρώ με 4,5% απόδοση
Υπερκαλύφθηκε κατά 4 φορές η έκδοση του 5ετούς ομολόγου για την ενίσχυση των MREL.

Τελ. ενημέρωση 19.04

«Εκρηκτική» ήταν η ζήτηση που καταγράφηκε για το ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας με τις προσφορές από περισσότερους από 200 επενδυτές να ξεπερνούν τα 2,4 δισ. ευρώ, με την επιτυχημένη έκδοση να αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην Εθνική Τράπεζα και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Μέσω της έκδοσης τους 5ετούς ομολόγου, η ΕΤΕ στοχεύει στην ενίσχυση των MREL. Το ομόλογο είναι senior preferred 5NC4, με non call (δυνατότητα ανάκλησης) στα πρώτα 4 έτη, με την απόδοση να υποχωρεί αισθητά καθώς από τις αρχικές σκέψεις τιμολόγησης στην περιοχή του 5%, στο 4,5%, λόγω του ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος. Η τελική απόδοση αντιστοιχεί σε spread περίπου 181 μ.β. πάνω από το αντίστοιχο mid-swap.

Η τράπεζα, αντλεί το ποσό των 600 εκατ. ευρώ, κάτι που συνεπάγεται πάνω από 4 φορές υπερκάλυψη. «Πρόκειται για το μεγαλύτερο βιβλίο που έχει καταγραφεί σε έκδοση ομολόγου υψηλής εξασφάλισης από ελληνική τράπεζα τα τελευταία χρόνια», σημειώνει η ΕΤΕ.

Το 85% του βιβλίου διατέθηκε σε ξένους θεσμικούς επενδυτές. Πάνω από το 70% κατανεμήθηκε σε Διαχειριστές Κεφαλαίων (Asset Managers), Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά Ταμεία.

Μετά τη νέα έκδοση τo συνολικό MREL της Τράπεζας ανέρχεται στο 25,70%, 297 μ.β. πάνω από τον ενδιάμεσο στόχο του Ιανουαρίου 2024 και 44 μ.β. πάνω από τον ενδιάμεσο στόχο του Ιανουαρίου 2025.

Την έκδοση έχουν αναλάβει να τρέξουν οι BofA, Citi, Deutsche Bank, HSBC, Nomura και UBS. Οι Allen & Overy και η δικηγορική εταιρεία Καρατζάς & Συνεργάτες ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι της ΕΤΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΤΧΣ: Πυρετώδεις προετοιμασίες για την αποεπένδυση της Τρ. Πειραιώς – Κλεισμένα ραντεβού με 15 επενδυτές στη Νέα Υόρκη

ΕΚΤ: «Ακατάλληλη» για την ηγεσία η Λαγκάρντ, εκτιμά το 53% των εργαζομένων της τράπεζας

gazzetta
gazzetta reader insider insider