Sony: Πτώση 29% στα λειτουργικά κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sony: Πτώση 29% στα λειτουργικά κέρδη
Πτώση της τάξης του 29% κατέγραψε η Sony στα λειτουργικά κέρδη το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο, καθώς η δραστηριότητα του τομέα τσιπ ήταν χαμηλότερη από το αναμενόμενο. 

Πτώση της τάξης του 29% κατέγραψε η Sony στα λειτουργικά κέρδη το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο, καθώς η κερδοφορία του τομέα τσιπ ήταν χαμηλότερη από το αναμενόμενο.

Σύμφωνα με το CNBC, ο κολοσσός της τεχνολογίας είχε έσοδα 2,8 τρισ. γεν (18,5 δισ. δολάρια) έναντι 2,87 τρισ. γεν. που ήταν οι προβλέψεις των αναλυτών, ωστόσο κατέγραψαν αύξηση 8% σε σύγκριση με πέρυσι. Τα λειτουργικά κέρδη ήταν 263 δισ. γεν έναντι 304,4 δισ. γεν των προβλέψεων.

Όπως αναφέρει η εταιρεία η πτώση οφείλεται στο πλήγμα στον τομέα αισθητήρων εικόνας και στις μειώσεις των κερδών στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις ψυχαγωγίας, τεχνολογίας και υπηρεσιών.. Η Sony προμηθεύει με τσιπ κολοσσούς της τεχνολογίας όπως η Apple, η οποία χρησιμοποιεί τους ημιαγωγούς της στα iPhone της.

Παρά την πτώση στα κέρδη, η εταιρεία αύξησε τις προβλέψεις της στις πωλήσεις για ολόκληρο το έτος, οι οποίες αναμένει να φτάσουν συνολικά τα 12,4 τρισ. γεν (ξεπερνώντας τις προβλέψεις των 12,2 τρισ. γεν) καθώς θα οφεληθεί από τις θετικές διαφορές στις τιμές συναλλάγματος, αφού το γεν έχει αποδυναμωθεί σημαντικά σε σχέση με το δολάριο.

Η Sony στοχεύει σε πωλήσεις 25 εκατ. κονσολών PlayStation 5 (PS5) αυτό το οικονομικό έτος. To δεύτερο τρίμηνο πούλησε 4,9 εκατομμύρια μονάδες PS5, έναντι 3,3 εκατ. μονάδων την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα. Η Sony αύξησε τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις της μονάδας παιχνιδιών για ολόκληρο το έτος κατά σχεδόν 5% στα 4,36 τρισ. γιεν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Emirates: Κέρδη ρεκόρ στο α' εξάμηνο του 2023 - «Άλμα» 138% στα 2,75 δισ. δολάρια

Intralot: Στο 20,502% το ποσοστό του Σωκράτη Κόκκαλη μετά την ΑΜΚ

Όμιλος Adecco: Συνεργασία με τη Microsoft για την ενδυνάμωση των εργαζομένων με χρήση GenAI

gazzetta
gazzetta reader insider insider