Καταργείται το Twitter στην Ευρώπη; Διαψεύδει ο Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καταργείται το Twitter στην Ευρώπη; Διαψεύδει ο Μασκ
«Ακόμα ένα εντελώς ψευδές δημοσίευμα» - Ο Μασκ φαίνεται πως δεν εξετάζει την κατάργηση της πλατφόρμας X (πρώην Twitter), στην Ευρώπη.

«Ακόμα ένα εντελώς ψευδές δημοσίευμα», ήταν η επίσημη διάψευση του Έλον Μασκ, σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Business Insider, που ισχυρίζεται πως ο μεγιστάνας σκέφτεται να καταργήσει το X (πρώην Twitter) στην Ευρώπη.

Το άρθρο του ειδησεογραφικού ιστότοπου ανέφερε πως πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει το Χ επί ευρωπαϊκού εδάφους, ως απάντηση σε έναν νέο κανονισμό που ισχύει για τις διαδικτυακές πλατφόρμες.

Κατά το δημοσίευμα, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας έχει συζητήσει την πιθανότητα να αφαιρέσει τη διαθεσιμότητα της εφαρμογής στην Ευρώπη ή να μπλοκάρει τους χρήστες που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε τον Αύγουστο την Πράξη Ψηφιακών Υπηρεσιών (DSA), η οποία θέτει κανόνες για την πρόληψη της διάδοσης επιβλαβούς περιεχομένου, την απαγόρευση ή τον περιορισμό ορισμένων πρακτικών στόχευσης χρηστών και την ανταλλαγή ορισμένων εσωτερικών δεδομένων με ρυθμιστικές αρχές και σχετικούς ερευνητές, μεταξύ άλλων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε τον Μασκ πως έχει ενδείξεις ότι η πλατφόρμα χρησιμοποιούταν για τη διάδοση παράνομου περιεχομένου και παραπληροφόρησης, σχετικά με την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Insider, η πλατφόρμα πιθανότατα παραβιάζει ήδη την DSA.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Google: Θα κατασκευάζει smartphones στην Ινδία, ξεκινώντας από το Pixel 8

Netflix: Σχέδια για αυξήσεις στις τιμές, μετά το «άλμα» στους νέους συνδρομητές

Citi: Επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα από τη Standard & Poor's την Παρασκευή

gazzetta
gazzetta reader insider insider