Threads: Έγινε «ζούγκλα» σε χρόνο dt

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Threads: Έγινε «ζούγκλα» σε χρόνο dt
Η απεριόριστη παραπληροφόρηση και η ρητορική μίσους έχουν κατακλύσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να δρουν ανεξέλεγκτοι.

Οτιδήποτε πάει στο Threads, αναφέρει το Market Watch - συμπεριλαμβανομένης της απεριόριστης παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους.

Και οι δύο είναι αχαλίνωτες στη νέα εφαρμογή της Meta που μοιάζει με Twitter, η οποία έκανε το ντεμπούτο της την περασμένη εβδομάδα και έχει ληφθεί από περισσότερα από 100 εκατομμύρια χρήστες.

Το Threads ξεχειλίζει από παραπληροφόρηση για τις εκλογές του 2020, τον COVID-19 και τα εμβόλια και άλλα επίμαχα θέματα, σύμφωνα με νέα έρευνα της Media Matters. Η εφαρμογή είναι προφανές θύμα της έλλειψης σκληρών πολιτικών ελέγχου του περιεχομένου.

Η Meta ξεκίνησε το Threads χωρίς το πρόγραμμα ελέγχου των γεγονότων που δημοσιοποιούν οι χρήστες, που στοχεύει να αποτρέψει τη διάδοση παραπληροφόρησης στο Facebook και το Instagram, εγκαταλείποντας τις πολιτικές κατά της ρητορικής μίσους που διέπουν τις άλλες πλατφόρμες της, ανέφερε η Media Matters.

«Ένας χείμαρρος εξτρεμιστικών φωνών ήρθε στο Threads - μερικοί από τους ίδιους ανθρώπους από το Twitter, που οδήγησαν τόσους δυσαρεστημένους χρήστες του Twitter στα Threads», δήλωσε σε συνέντευξή της η Κέιλα Γκόγκαρτι, διευθύντρια έρευνας στο Media Matters.

Πολλές από αυτές τις προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων υποστηρικτών των Ναζί, εξτρεμιστών κατά των ομοφυλόφιλων και λευκών υπέρμαχων, συνέρρευσαν στο Threads την περασμένη εβδομάδα και άρχισαν αμέσως να δοκιμάζουν τα όρια αντοχής του περιεχομένου της πλατφόρμας. Η Γκόγκαρτι ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι η Meta «φαίνεται ότι έχει εγκαταλείψει έστω και την προσποίηση της επιβολής μέτρων κατά της πολιτικής ρητορικής μίσους που χρησιμοποιεί στο Instagram, η οποία απαγορεύει τη συκοφαντία κατά των μελών της LGBTQ κοινότητας».

Αυτή την εβδομάδα, οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων, διαδικτυακής δικαιοσύνης και υπέρ της δημοκρατίας έστειλαν μια επιστολή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Meta, Μάρκ Ζούκερμπεργκ και σε άλλα στελέχη, ζητώντας από την εταιρεία «να αναπτύξει και να μοιραστεί ισχυρές και δίκαιες πολιτικές εμπιστοσύνης, ασφάλειας και διαφάνειας της κοινότητας ειδικά για τη χρήση του Threads».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider