Threads: Το «Twitter της Meta» έφτασε τους 100 εκατ. χρήστες - Πως «νίκησε» το ChatGPT

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Threads: Το «Twitter της Meta» έφτασε τους 100 εκατ. χρήστες - Πως «νίκησε» το ChatGPT
Η Meta δεν στοχεύει συγκεκριμένα στο να αντικαταστήσει το Twitter, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Instagram, Άνταμ Μοσέρι.

Το Threads, το αντίπαλος δέος της Meta στο Twitter του Έλον Μασκ, συνεχίζει να σπάει ρεκόρ στην προσέλκυση χρηστών, καθώς τη Δευτέρα ξεπέρασε τα 100 εκατ. χρηστών μέσα σε μόλις λίγες μέρες.

Σύμφωνα με το TheVerge, πρόκειται για επίδοση που ξεπέρασε το ChatGPT της OpenAI, με τη εν λόγω εφαρμογή να φτάνει το «ορόσημο» των 100 εκατ. χρηστών περίπου 2 μήνες μετά από το λανσάρισμα της, ενώ για το Threads -που «βγήκε στον αέρα» την περασμένη Τετάρτη- χρειάστηκαν ελάχιστες μέρες.

Μέσα στις πρώτες δύο ώρες έναρξης της λειτουργίας του, το Threads έφτασε τα 2 εκατ. χρήστες και από εκεί και πέρα ανέβηκε σταθερά στα 5 εκατομμύρια, στα 10 εκατομμύρια, στα 30 εκατ. και στη συνέχεια στα 70 εκατ. . Το λανσάρισμα ήταν «πολύ πέρα από τις προσδοκίες μας», δήλωσε ο επικεφαλής της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το TheVerge, το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις απλές εγγραφές χρηστών στο Threads καθώς μέχρι την Πέμπτη είχαν καταγραφεί πάνω από 95 εκατ. posts και 190 εκατ. likes στην πλατφόρμα.

Ωστόσο, το Threads βρίσκεται ακόμη στα πρώιμα στάδια του, και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θα αποκτήσει την ίδια πολιτιστική αίγλη που είχε κάποτε το Twitter.

Η Meta δεν στοχεύει συγκεκριμένα στο να αντικαταστήσει το Twitter, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Instagram, Άνταμ Μοσέρι. Ο ίδιος είπε ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να ενθαρρύνει ενεργά την πολιτική και τις σκληρές ειδήσεις στην πλατφόρμα, αλλά θα μπορούσε να καταλήξει να είναι το μέρος στο οποίο οι άνθρωποι πηγαίνουν για μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης βασισμένη στη συζήτηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

WSJ: Ο Καρλ Άικαν «ελευθέρωσε» τα προσωπικά του δάνεια από την  Icahn Enterprises

Morgan Stanley: Τα επιχειρηματικά κέρδη δεν είναι αρκετά για ένα ράλι στις μετοχές

gazzetta
gazzetta reader insider insider