Έλον Μασκ: Ξανά στη κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ: Ξανά στη κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο
Πηγή: Associated Press
Ο CEO της Tesla είδε την περιουσία του να εκτινάσσεται κατά 40,3% φέτος στα 192 δισ. δολάρια, αφού οι μετοχές της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν περίπου 24% τον Μάιο.

Ο Έλον Μασκ είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με ανακοίνωση ενημερωμένων στοιχείων του Bloomberg Billionaires Index την Πέμπτη.

Ο CEO της Tesla είδε την περιουσία του να εκτινάσσεται κατά 40,3% φέτος στα 192 δισ. δολάρια, αφού οι μετοχές της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν περίπου 24% τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Eikon. Ο Μασκ κατέχει περίπου το 13% της Tesla, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Ο Μασκ «εκθρονίστηκε» από την πρώτη θέση από τον CEO της LVMH Μπερνάρ Αρνό τον Δεκέμβριο, μετά την πτώση των μετοχών της Tesla που ακολούθησε την εξαγορά του Twitter για 44 δισ. δολάρια. Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του Μασκ συνδέεται με τις μετοχές της Tesla.

Είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος του κατασκευαστή πυραύλων SpaceX και ιδιοκτήτης της εταιρείας κοινωνικών δικτύων Twitter.

Ο Μασκ έφυγε από τη Σαγκάη την Πέμπτη, μετά από μια διήμερη επίσκεψη υψηλής σημασίας. Ενώ βρισκόταν στην Κίνα, συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ και άλλους Κινέζους αξιωματούχους. Η επίσκεψη, η οποία έρχεται εν μέσω εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας, ήταν ένα σημάδι ότι η Κίνα είναι μια σημαντική αγορά για την Tesla.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Τσιν προσπάθησε να διαβεβαιώσει τον Μασκ ότι η Κίνα είναι ανοιχτή σε ξένες επιχειρήσεις και ότι θα συνεχίσει να τους προσφέρει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Ο Μασκ φέρεται επίσης να σχεδιάζει περαιτέρω επέκταση στην Κίνα.

Οι μετοχές της Tesla έκλεισαν 1,38% υψηλότερα την Τετάρτη στα 203,93 δολάρια.

Είχε πέσει σε χαμηλό δύο ετών τον Νοέμβριο, όταν η τιμή της έπεσε στα 167,87 δολάρια, τη χαμηλότερη από τον Νοέμβριο του 2020. Οφειλόταν εν μέρει στο selloff που επιταχύνθηκε μετά την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ.

Ο Αρνό της LVMH ακολουθεί πλέον τον Μασκ ως ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με 187 δισ. δολάρια, ακολουθούμενος από τον Τζεφ Μπέζος, τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Amazon, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός: Δυναμική χρονιά παρά τις προκλήσεις - Οι προτεραιότητες της νέας διοίκησης του ΣΕΤΕ

Mytilineos: Προχώρησε στη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της - Αποκτά 5 φωτοβολταϊκά πάρκα στον Καναδά

Κίνα: Επέκταση των μη βιομηχανικών δραστηριοτήτων τον Μάιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider