Target: Λίγο πάνω από τις εκτιμήσεις έσοδα και κέρδη - Οριακή αύξηση των δαπανών από τους Αμερικανούς καταναλωτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Target: Λίγο πάνω από τις εκτιμήσεις έσοδα και κέρδη - Οριακή αύξηση των δαπανών από τους Αμερικανούς καταναλωτές
Λόγω της ανησυχίας για το περιβάλλον των υψηλών επιτοκίων και του υψηλού κόστους δανεισμού στην αμερικανική οικονομία.

Οριακά καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα της Target για τη χρήση του α' τριμήνου του οικονομικού έτους, με οριακή αύξηση των δαπανών από τους καταναλωτές στις ΗΠΑ λόγω της ανησυχίας για το περιβάλλον των υψηλών επιτοκίων και του υψηλού κόστους δανεισμού στην αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της αλυσίδας λιανικού εμπορίου, τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 25,32 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 0,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα στα 25,26 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη της εταιρείας έφταναν τα 950 εκατ. δολάρια ή 2,05 δολάρια ανά μετοχή έναντι 1,01 δισ. δολαρίων ή 2,16 δολαρίων ανά μετοχή πέρσι. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα ανά μετοχή στα 1,76 δολάρια.

Οι πωλήσεις σε καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον 13 μήνες (same store sales) παρουσίασαν μηδενική μεταβολή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 0,2%.

Τα same stores soles για online παραγγελίες υποχώρησαν κατά 3,4% σε ετήσια βάση.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Target υποχωρεί άνω του 1% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη η ανταγωνίστρια της Target, Home Depot, ανακοίνωσε πως τα τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν 0,3% στα 3,30 δολάρια, σε σύγκριση με τα 3,28 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές που ρωτήθηκαν από την Refinitiv.

Τα έσοδα ανήλθαν στα 35,83 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 35,97 δισ. δολάρια. Σε ετήσια βάση τα έσοδα κατέγραψαν άνοδο 0,3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Siemens: Μεγάλη αύξηση κερδών και εσόδων - Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Commerzbank: Τα υψηλά επιτόκια διπλασίασαν τα κέρδη για το α' τρίμηνο 

gazzetta
gazzetta reader insider insider