McDonald’s: Πού θα ανοίξουν νέα καταστήματα - Το πλάνο της πενταετίας και το ενδιαφέρον για το Ελληνικό

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
McDonald’s: Πού θα ανοίξουν νέα καταστήματα - Το πλάνο της πενταετίας και το ενδιαφέρον για το Ελληνικό
Σε ποιες περιοχές δρομολογείται το άνοιγμα νέων καταστημάτων. Ο στόχος για το 2023 και για όλη την πενταετία. Οι τζίροι του 2022, οι πέντε γύροι ανατιμήσεων της περασμένης χρονιάς και η δυσκολία εξεύρεσης εργαζομένων.

Τη λειτουργία τριών νέων εστιατορίων έως το τέλος του 2023 προβλέπει ο σχεδιασμός της Premier Capital Ελλάς, διαχειρίστριας των εστιατορίων McDonald's στην Ελλάδα.

Συνεχίζοντας απρόσκοπτα το επενδυτικό της πλάνο στη χώρα μας, η εταιρεία δρομολογεί το άνοιγμα τριών καταστημάτων στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Πέτρου Ράλλη – το οποίο είναι υπό κατασκευή – στο Χαϊδάρι όπου οι διαδικασίες βρίσκονται στη φάση της αδειοδότησης και σε μια ακόμη περιοχή της πρωτεύουσας.

Το πλάνο της πενταετίας

Όπως αποκάλυψε χθες στους δημοσιογράφους η Managing Director της Premier Capital Ελλάς, Simona Mancinelli, η εταιρεία έχει στόχο το άνοιγμα 22 νέων εστιατορίων σε ορίζοντα πενταετίας, ώστε αυτά να προσεγγίσουν τα 50, καθώς και τον διπλασιασμό των εργαζομένων της, οι οποίοι σήμερα ανέρχονται σε 1.500.

«Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε τρεις πυλώνες, στις ανακαινίσεις, την τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό», σημείωσε.

Το νέο εστιατόριο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Χθες άνοιξε τις πύλες του το 29ο εστιατόριο McDonald's στην Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα επί των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρή, σε μια περιοχή που παρουσιάζει μεγάλη δυναμική. Το κατάστημα απασχολεί 60 εργαζόμενους, ενώ η επένδυση ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στελέχη της Premier Capital Ελλάς, το νέο McDonald's κατασκευάστηκε με απόλυτο σεβασμό της νομοθεσίας που διέπει την ανέγερση κτηρίων κοντά στα ιστορικά μνημεία του κέντρου, καθώς και των νέων περιβαλλοντικών κριτηρίων. Στο νέο κατάστημα δεν υπάρχει καμία φωτεινή σήμανση, ενώ έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά από μέταλλο και γυαλί.

Το McDonald's της Αρεοπαγίτου ενσωματώνει όλες τις πρόσφατες ψηφιακές καινοτομίες που ενισχύουν την εμπειρία του πελάτη. Λειτουργούν πέντε διπλής όψης μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής (kiosks): ψηφιακές οθόνες που χειρίζεται προσωπικά ο επισκέπτης και μπορεί να επιλέγει το μενού του με μεγαλύτερη ευελιξία και έλεγχο στην παραγγελία του. Το εστιατόριο διαθέτει επίσης υπηρεσία εξυπηρέτησης στο τραπέζι (table service) και υπηρεσία McDelivery. Επιπλέον, στο εστιατόριο θα είναι διαθέσιμη η νέα υπηρεσία παραγγελίας και πληρωμής από το κινητό (Mobile Order & Pay). Οι επισκέπτες μπορούν να παραγγέλνουν και να πληρώνουν εύκολα και γρήγορα από το κινητό τους μέσω της εφαρμογής McDonald's app και να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους McDonald's, αφού παραλάβουν την παραγγελία τους από το ταμείο (για dine-in και take away) ή με την υπηρεσία εξυπηρέτησης στο τραπέζι (table service).

Το ενδιαφέρον για το Ελληνικό και οι διαγωνισμοί για τα αεροδρόμια

Σύμφωνα με τη Simona Mancinelli, η Premier Capital Ελλάς αναζητά συνεχώς ευκαιρίες για ανάπτυξη νέων εστιατορίων. Μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται και το ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή του Ελληνικού, με την ίδια να σημειώνει πως «θα επιδιώξουμε να μπούμε».

Σε ό,τι αφορά την παρουσία της εταιρείας στα αεροδρόμια της χώρας, η ίδια αποκάλυψε πως πάντοτε υπάρχει ενδιαφέρον. «Όποτε ανοίγει κάποιος διαγωνισμός για τα αεροδρόμια συμμετέχουμε, αν και δεν έχουμε πετύχει σε κανέναν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι πέντε γύροι ανατιμήσεων το 2022 και το πρόβλημα εξεύρεσης προσωπικού

Όπως παραδέχθηκε στους δημοσιογράφους η Managing Director της Premier Capital Ελλάς, στα εστιατόρια McDonald's καταγράφηκαν συνολικά πέντε γύροι ανατιμήσεων το 2022, κατόπιν σοβαρής αξιολόγησης των συνθηκών της αγοράς. «Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει το 2023. Παρακολουθούμε την πορεία του πληθωρισμού και αξιολογούμε συνεχώς τις καταστάσεις», σημείωσε.

Για το 2022 καταγράφηκαν πωλήσεις συνολικού ύψους 81 εκατ. ευρώ, ενώ κανένα εστιατόριο δεν ήταν ζημιογόνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών της εταιρείας, πέρυσι εκδόθηκαν περί τα 6 εκατομμύρια αποδείξεις, με τους εφήβους και τις οικογένειες να αποτελούν τα ισχυρότερα target group των McDonald's, σε επίπεδο πελατών.

Ο κύκλος εργασιών προέρχεται κατά 45% από το drive through, 35% από τα φυσικά καταστήματα και κατά 20% από τις υπηρεσίες delivery, ενώ στόχος είναι σύντομα τα ποσοστά αυτά να μετατραπούν σε 40-40-20, ώστε να ενισχυθεί το μερίδιο των φυσικών καταστημάτων. Ως προς τη μέση απόδειξη η εικόνα είναι η εξής: Στο delivery (κατ’ οίκον παράδοση) κυμαίνεται στα 12-13 ευρώ, στο drive through στα 8-9 ευρώ και στα εστιατόρια στα 7 ευρώ.

«Πριν από δύο χρόνια δεν είχαμε κανένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά την εξεύρεση προσωπικού για τα εστιατόριά μας. Πλέον το πρόβλημα είναι υπαρκτό, καθώς όπως γίνεται αντιληπτό, αυξάνονται οι ευκαιρίες στην αγορά εργασίας», ανέφερε στη συνέχεια η Simona Mancinelli, θίγοντας ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι κλάδοι της εστίασης και του τουρισμού στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Από το 2011 που ανέλαβε ως Developmental Licencee της McDonald’s στην Ελλάδα, η Premier Capital Ελλάς έχει επενδύσει περισσότερα από 35 εκατ. ευρώ για το άνοιγμα νέων εστιατορίων, την ανακαίνιση υφιστάμενων καθώς και την αναβάθμιση υποδομών και τεχνολογίας σε ολόκληρο το δίκτυό της. Μόνο την πρώτη χρονιά επενδύθηκε ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ το 2022 οι επενδύσεις άγγιξαν τα 7 εκατ. ευρώ.

Ο «χάρτης» των εστιατορίων

Τη δεδομένη στιγμή η Premier Capital Ελλάς λειτουργεί 29 εστιατόρια McDonald’s στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα στην Αθήνα: Σύνταγμα, Άλιμος, Αιγάλεω, Διον. Αρεοπαγίτου, Ίλιον, Γλυφάδα, Π. Φάληρο, Βάρη, Χαλάνδρι, Λεωφ. Πλακεντίας, Λεωφ. Πειραιώς, Λεωφ. Κηφισίας, Λεωφ. Κηφισού, Λεωφ. Μεσογείων, Βριλήσσια, Μεταμόρφωση, Σπάτα (Εμπορικό Κέντρο Smart Park), Αγ. Ι. Ρέντης, Πολυδένδρι (Καπανδρίτι), στη Θεσσαλονίκη: West Salonica, Εμπορικό Κέντρο One Salonica και Καλαμαριά, στην πόλη της Ρόδου, στην Κρήτη: Μάλια, Χερσόνησος, Ηράκλειο, στη Λάρισα, Ζάκυνθο και Σαντορίνη.

Η Premier Capital Ελλάς είναι μέλος της Premier Capital plc με έδρα τη Μάλτα, που είναι ο Developmental Licencee της McDonald’s σε Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα και Ρουμανία. Η Premier Capital λειτουργεί 175 εστιατόρια McDonald’s στις έξι χώρες και απασχολεί περισσότερους από 9.000 εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider