Η Twitter θα χρεώνει τα SMS του ελέγχου ταυτότητας 2 παραγόντων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Twitter θα χρεώνει τα SMS του ελέγχου ταυτότητας 2 παραγόντων
«Από τις 20 Μαρτίου μόνο οι συνδρομητές του Twitter Blue θα μπορούν να χρησιμοποιούν SMS ως μέθοδο ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων».

Η Twitter θα χρεώνει τα SMS του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Παρασκευής.

Όσοι δεν πληρώσουν για το Twitter Blue ή δεν αλλάξουν τον λογαριασμό τους για να χρησιμοποιήσουν μια πολύ πιο αξιόπιστη εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας ή ένα κλειδί ασφαλείας, η επιχείρησηr απλώς θα απενεργοποιήσει το 2FA («2-factor authentication») μετά τις 20 Μαρτίου.

«Από τις 20 Μαρτίου μόνο οι συνδρομητές του Twitter Blue θα μπορούν να χρησιμοποιούν SMS ως μέθοδο ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων», ανέφερε η εταιρεία.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, που προορίζεται να κάνει τους λογαριασμούς πιο ασφαλείς, απαιτεί από έναν κάτοχο λογαριασμού να χρησιμοποιεί μια δεύτερη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας εκτός από τον κωδικό πρόσβασης.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, απάντησε καταφατικά σε ένα tweet που ανέφερε ότι η εταιρεία αλλάζει την σχετική της πολιτική καθώς «έχανε 60 εκατομμύρια δολάρια ετησίως με απάτες από SMS».

Υπενθυμίζεται πως το μπλε «τικ», που προηγουμένως ήταν δωρεάν για επαληθευμένους λογαριασμούς πολιτικών, διάσημων προσωπικοτήτων, δημοσιογράφων και άλλων, είναι πλέον διαθέσιμο μόνο σε όποιον είναι προτίθεται να πληρώσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CAC 40: Τα είδη πολυτελείας εκτοξεύουν 14% το χρηματιστήριο στο Παρίσι - Πρωτιά για το 2023

«Πονοκέφαλος» για τη διεθνή ναυτιλία ο «σκοτεινός» στόλος πετρελαιοφόρων της Ρωσίας

IEA: Το rebound της Κίνας είναι ο «Άγνωστος Χ» για τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider