Η Tesla μειώνει τις τιμές των αυτοκινήτων σε Ευρώπη και ΗΠΑ - Απώλειες για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Tesla μειώνει τις τιμές των αυτοκινήτων σε Ευρώπη και ΗΠΑ - Απώλειες για τη μετοχή
Μειώνει τις τιμές για τα Model 3 και Model Y στην Αυστρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία και τη Βρετανία.

Σε μείωση των τιμών πώλησης για τα αυτοκίνητα της Tesla στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ προχωρά η εταιρεία του Έλον Μασκ, προκαλώντας ανησυχίες από την πλευρά των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Η Tesla ανακοίνωσε πως μειώνει τις τιμές για τα Model 3 και Model Y στην Αυστρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία και τη Βρετανία.

Όπως μετέδωσε το Reuters, οι μειώσεις των τιμών για δύο μοντέλα στη Γερμανία θα κυμανθούν από 1% έως 17%. Το Model 3 ήταν το ηλεκτροκίνητο όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στη Γερμανία για τον Δεκέμβριο του 2022, ακολουθούμενο από το Model Y.

Σύμφωνα με το site έρευνας του κλάδου της ηλεκτροκίνησης TroyTeslike, η τιμή του Model 3 στις ΗΠΑ υποχώρησε από 6% έως 14%. Παράλληλα, η Tesla μειώνει τις τιμές για το πολυτελές crossover SUV Model X και το sedan Model S στις ΗΠΑ.

Μετά από τις μειώσεις των τιμών, η μετοχή της Tesla σημειώνει απώλειες κοντά στο 5% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Υπενθυμίζεται πως για το δ'τ ρίμηνο του 2022, οι παραδόσεις οχημάτων της Tesla κινήθηκαν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παρά την αύξηση που σημειώθηκε σε ετήσιο επίπεδο.

Τα στοιχεία έρχονται καθώς ο Έλον Μασκ πούλησε το 2022 μετοχές της Tesla αξίας δισ. δολαρίων ώστε να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Twitter ύψους 44 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bed Bath & Beyond: Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για δάνειο... χρεοκοπίας

Η Vodafone ετοιμάζεται για αρκετές εκατοντάδες απολύσεις στο Λονδίνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider