ΕΤΕπ: Δανειακή διευκόλυνση 14,3 εκατ. ευρώ στην OneDealer

Newsroom
Μοιράσου το
ΕΤΕπ: Δανειακή διευκόλυνση 14,3 εκατ. ευρώ στην OneDealer
Δανειακή διευκόλυνση επιχειρηματικού χρέους ύψους 14,3 εκατ. ευρώ με την OneDealer International, μια εταιρεία παροχής λύσεων λογισμικού αυτοκινήτων με έδρα την Αθήνα, υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Δανειακή διευκόλυνση επιχειρηματικού χρέους ύψους 14,3 εκατ. ευρώ με την OneDealer International, μια εταιρεία παροχής λύσεων λογισμικού αυτοκινήτων με έδρα την Αθήνα, υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Η χρηματοδότηση υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), τον βασικό πυλώνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η OneDealer International αναπτύσσει πρωτοποριακές, all-in-one λύσεις για αυτοκίνητα, που απευθύνονται σε εμπόρους αυτοκινήτων όλων των μεγεθών (εισαγωγείς, αντιπροσωπείες, κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού και συνεργεία αυτοκινήτων) με σκοπό να διαχειρίζονται την επιχείρησή τους πιο αποτελεσματικά. Επί της ουσίας, η νέα χρηματοδότηση θα έχει τη μορφή 5ετούς δανείου και θα στηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλει η εταιρεία να επεκτείνει και να επιταχύνει τις δραστηριότητές της στην Έρευνα και Ανάπτυξη στην Ελλάδα, συνεχίζοντας την ανάπτυξη της τεχνολογίας της και να εξελιχθεί οργανικά και γεωγραφικά.

Η εν λόγω νέα επένδυση, η πρώτη της ΕΤΕπ στην εταιρεία, θα επικεντρωθεί στη χρηματοδότηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης λογισμικού της OneDealer στην Ελλάδα και θα βοηθήσει την εταιρεία να αναπτύξει περαιτέρω τις λύσεις διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM) ώστε να εφαρμόζει πρωτοποριακές μεθόδους πώλησης και μεταγοραστικής εξυπηρέτησης στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Η συνεργασία μεταξύ της ΕΤΕπ και της OneDealer International, η οποία αποτελεί μέλος του Ομίλου Real Consulting, κορυφαίας εταιρείας παροχής συστημάτων, εφαρμογών και προϊόντων, ανακοινώθηκε στα γραφεία της επιχείρησης στην Αθήνα, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο τελετής υπογραφής της δανειακής συμφωνίας από τον Christian Kettel Thomsen, αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της OneDealer Robert Battenstein.

«Η OneDealer αισθάνεται σήμερα υπερήφανη και τυχερή που ανήκει πλέον στην οικογένεια των επιχειρηματικών δανείων μειωμένης εξασφάλισης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Η εν λόγω χρηματοδότηση θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας στον κλάδο των ΤΠΕ (τεχνολογίες πληροφοριών επικοινωνίας), έναν από τους σημαντικότερους και ταχύτερα εξελισσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Μαζί θα προάγουμε δεξιότητες και καινοτομίες στην έρευνα και την ανάπτυξη λογισμικού που θα συμβάλουν στην οικοδόμηση ενός εύρωστου και βιώσιμου κλάδου ΤΠΕ για την Ευρώπη. Είμαστε ευγνώμονες για όλη τη σκληρή δουλειά και προσπάθεια που κατέληξε στη σημερινή συμφωνία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της OneDealer Robert Battenstein.

«H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι στην ευχάριστη θέση να χορηγήσει στήριξη ύψους 14,3 εκατ. ευρώ σε έναν νέο έλληνα εταίρο, μια καινοτόμο ΜΜΕ, που το ελάχιστο που επιδιώκει είναι να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο της. Θεωρούμε ότι η χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ θα επιτρέψει στην εταιρεία να χρηματοδοτήσει το οραματικό επενδυτικό της σχέδιο σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, θα τη βοηθήσει να ενισχύσει τη μεγέθυνσή της και τη διείσδυσή της στην αγορά μετά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, δημιουργώντας ταυτόχρονα θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Christian Kettel Thomsen.

Με έδρα στη Γερμανία και γραφεία στην Ελλάδα και την Αυστρία, η OneDealer International συστάθηκε το 2015 με αποστολή να βοηθά επιχειρήσεις λιανικής του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας να ευημερούν στη σύγχρονη ψηφιακή αγορά. Η OneDealer είναι ΜΜΕ που προσφέρει ρηξικέλευθη λύση λογισμικού βοηθώντας εμπόρους αυτοκινήτων κάθε μεγέθους να διαχειρίζονται αποδοτικότερα τη συνολική επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Αν και έχει την έδρα της στο Koblenz της Γερμανίας, η OneDealer διατηρεί πολύ ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα. Έχει συστήσει κέντρο Ε&Α στην Αθήνα, όπου απασχολούνται ήδη όλοι οι σχεδιαστές λογισμικού της. Ως αποτέλεσμα της νέας χρηματοδότησης, η OneDealer σκοπεύει να μεγεθύνει τη θυγατρική της που δραστηριοποιείται στην Ε&Α και σκοπεύει να δημιουργήσει συνολικά έως και 100 νέες θέσεις εργασίας.

Η χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ, η οποία παρέχεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ, πρόδρομος του InvestEU), θα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα στην OneDealer International να επισπεύσει τις δαπάνες Ε&Α, σε μια περίοδο κατά την οποία η εταιρεία γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη μετά τα εμπόδια που συναντούσαν οι πωλήσεις της λόγω της πανδημίας.

Την τελευταία δεκαετία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει χορηγήσει πάνω από 8 δισ. ευρώ για επιχειρηματικές επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ ΕΤΕπ και Ελλάδας - Επιπλέον 400 εκατ. ευρώ υπό διαχείριση του ΕΤαΕ

Όλες οι ειδήσεις

14:49

Δένδιας: Να εξασφαλίσουμε ότι η «πόρτα του φρενοκομείου» θα παραμείνει ερμητικά κλειστή

14:33

Ανδρουλάκης: Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω από την απελπισία και την αγωνία χιλιάδων δανειοληπτών

14:22

Πρωταγωνιστικός αναμένεται να εξελιχθεί ο ρόλος των ελληνικών ναυπηγείων στη διεθνή αγορά

14:12

Οι καλύτεροι υπουργοί της κυβέρνησης: Από τον Δένδια στον Αυγενάκη και τον Κικίλια

14:08

Ουκρανία: Η Ρωσία "θα πληρώσει" για τον λιμό που επέβαλε ο Στάλιν στην Ουκρανία τη δεκαετία του 1930

13:59

Μητσοτάκης: Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές

13:43

Κικίλιας: Δεν επιβεβαιώθηκαν όσοι έλεγαν ότι δεν θα πάει καλά ο τουρισμός φέτος

13:36

Ουκρανία: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση της Χερσώνας

13:31

Κίνα: Πυρκαγιά στην Σιντζιάνγκ προκαλεί οργή κατά της πολιτικής για "μηδενική COVID"

13:24

Ιταλία: 13 αγνοούμενοι από κατολίσθηση στο νησί Ίσκια της Κάτω Ιταλίας λόγω σφοδρής κακοκαιρίας

13:11

Καραγιάννης: Μειώνουμε τα διόδια στην Αττική Οδό και σχεδιάζουμε αναλογική χρέωση στους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους

13:00

Κοινωνική αντιπαροχή: Πού θα χτιστούν τα πρώτα σπίτια για την στέγαση των νέων - Πώς θα επιλεγούν οι ανάδοχοι

12:52

Ρότα ανάπτυξης για την κρουαζιέρα στα Χανιά το 2022

12:49

Βόλος: Τραγικός θάνατος 25χρονου οδηγού μετά από σύγκρουση του αυτοκινήτου του με αγριογούρουνο

12:45

Ανάρτηση του Κ. Μητσοτάκη για την κατάσταση της υγείας της αδελφής του Κατερίνας και την αξία του προληπτικού ελέγχου

12:38

Μια άγνωστη φωτογραφία από την πρώτη αποστολή στη Σελήνη βγαίνει σε δημοπρασία

12:34

Meteo: Παγετός σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας σήμερα το πρωί

12:27

Πλαστικά & Ανακύκλωση: Ο οδικός χάρτης προς την Κλιματική Ουδετερότητα

12:26

Μητσοτάκης: Δίνουμε τη δυνατότητα στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να μιλήσουν με ασφάλεια

12:19

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δυο άτομα που μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς σε ειδικές κρύπτες σε φορτηγά

12:12

ΒΙΚΟΣ: Νέες επενδύσεις για την ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας

12:08

Τα επόμενα 10-15 χρόνια ο καρκίνος θα είναι μια χρόνια νόσος η οποία δεν θα σκοτώνει

12:02

ΟΗΕ: Η μεταχείριση των γυναικών από τους Ταλιμπάν μπορεί να συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

11:55

Δήμας: Την επόμενη εβδομάδα τα 2α Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας Elevate Greece

11:49

Επεισόδιο με πυροβολισμούς τα ξημερώματα στο Μενίδι- Ένας τραυματίας

11:41

Εκδόθηκε νέα NAVTEX για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών νοτιοδυτικά της Κρήτης από το πλοίο SANCO SWIFT

11:37

Ηράκλειο: Κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα σε μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα

11:28

Ισπανία: Χιλιάδες άνθρωποι μετείχαν σε πορείες στη χώρα αξιώνοντας τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών

11:18

Ο κορονοϊός «φρέναρε» τις έρευνες για τον καρκίνο

11:02

Ουκρανία: Η ουκρανική κυβέρνηση απομακρύνει αμάχους από την Χερσώνα