Abercrombie: «Διέλυσε» τις εκτιμήσεις η αλυσίδα ειδών ένδυσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Abercrombie: «Διέλυσε» τις εκτιμήσεις η αλυσίδα ειδών ένδυσης
Για ολόκληρο το έτος, η Abercrombie αναμένει ότι οι καθαρές πωλήσεις θα μειωθούν μεταξύ 2% και 3% από 3,7 δισ. δολάρια το 2021.

«Διέλυσε» τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα του οικονομικού της γ’ τριμήνου η αμερικάνικη αλυσίδα λιανικής πώλησης ένδυσης, Abercrombie & Fitch με την μετοχή της να εκτινάσσεται στα ύψη, όταν η Wall Street ανέμενε νέα τριμηνιαία απώλεια.

Η Abercrombie ανακοίνωσε κέρδη 1 σεντ ανά μετοχή με έσοδα 880,1 εκατ. δολαρίων, έναντι κερδών 86 σεντς ανά μετοχή με έσοδα 905,2 εκατ. δολαρίων πέρυσι. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της FactSet ανέμεναν απώλεια 14 σεντς ανά μετοχή με έσοδα 831,1 εκατ. δολαρίων. Η εταιρεία παρουσίασε ζημιά τα δύο τελευταία τρίμηνα.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε τις τάσεις των πωλήσεων από έτος σε έτος να βελτιώνονται μεταξύ των brands υπό το φως του παγκόσμιου μακροοικονομικού περιβάλλοντος», δήλωσε η CEO Fran Horowitz, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου προήλθαν από τις επωνυμίες Abercrombie, οι οποίες σημείωσαν τις υψηλότερες καθαρές πωλήσεις γ’ τριμήνου από το 2014.

Η Abercrombie ανακοίνωσε ότι είναι «επιφυλακτικά αισιόδοξη καθώς η περίοδος των εορτών ξεκινάει σε υψηλό ρυθμό» και σε αντίθεση με αυτή την εποχή πέρυσι, έχει διαθέσιμο απόθεμα για να καλύψει τη ζήτηση των εορτών στην περίοδο αιχμής της Black Friday και έως τα Χριστούγεννα.

Για ολόκληρο το έτος, η Abercrombie αναμένει ότι οι καθαρές πωλήσεις θα μειωθούν μεταξύ 2% και 3% από 3,7 δισ. δολάρια το 2021, σε σύγκριση με την προηγούμενη προοπτική για μεσαία μονοψήφια πτώση. Το λειτουργικό περιθώριο για το έτος αναμένεται τώρα να είναι μεταξύ 2% και 3%, σε σύγκριση με την προηγούμενη προοπτική μεταξύ 1% και 3%.

H μετοχή κερδίζει άνω του 17%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Abercrombie & Fitch: Απροσδόκητες ζημιές στο α' τρίμηνο - «Βουτιά» 27% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider