Επεκτείνεται σε Ελλάδα και εξωτερικό η Hotel Brain

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επεκτείνεται σε Ελλάδα και εξωτερικό η Hotel Brain

Στην αγορά μίσθωσης ξενοδοχείων μπήκε πρόσφατα η HotelBrain μέσω της σύστασης της θυγατρικής εταιρείας HotelBrain Capital. Παράλληλα η εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων συνεχίζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της με τα υπό διαχείριση ξενοδοχεία της να έχουν φτάσει τα 155 σε περισσότερους από 60 προορισμούς.

Ακόμη, προχωρά και η επέκταση της εταιρείας στο εξωτερικό, μετά από τη σύσταση της HotelBrain International με έδρα το Λονδίνο. Πέρα από την Ελλάδα η εταιρεία δραστηριοποιείται και σε Τουρκία, Λίβανο, Κύπρο, Σερβία, Μαυροβούνιο, Αυστρία και πρόσφατα την Ιταλία. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της HotelBrain κ. Πάνος Παλαιολόγος θέμα ημερών είναι η συμφωνία διαχείρισης με ξενοδοχείο στη Μάλτα.


Όπως τονίστηκε από τη διοίκηση της εταιρείας, η ΗotelBrain, μέσω της HotelBrain Capital, εξελίσσει το μοντέλο διαχείρισής της σε ένα νέο, το management by guarantee, ιδανικό για όλους τους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων, οι οποίοι προσδοκούν στην βιωσιμότητα και απόδοση της επιχείρησής τους χωρίς προαιτούμενη πλέον την προσωπική εμπλοκή τους με αυτή.

«Στόχος της ΗotelBrain Capital είναι η δημιουργία –μέσω win win μορφής μισθώσεων- χαρτοφυλακίου υφιστάμενων τουριστικών καταλυμάτων, τα οποία μέσω της επένδυσης κεφαλαίων με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη, καθώς και με την αναβάθμιση και την επανατοποθέτηση τους στην αγορά, θα αυξήσουν τελικά την αναγνωρισιμότητα και εμπορική αξία τους», σημείωσε ο κ. Παλαιολόγος.

Η HotelBrain Capital διαθέτει ήδη στο δυναμικό της 16 ξενοδοχειακά καταλύματα ανά την Ελλάδα (από την Κρήτη και την Άνδρο, μέχρι την Ηπειρωτική Ελλάδα και τους Παξούς). Το 2017 ο αριθμός αυτός προβλέπεται να αυξηθεί στα 25, με στόχο διετίας τις 60 ξενοδοχειακές μονάδες.

Σημειώνεται ότι το 2015, ο συνολικός τζίρος των ξενοδοχείων που διαχειρίζεται η εταιρεία άγγιξε τα 72,8 εκατ. ευρώ έναντι των 51,4 εκατ. ευρώ το 2014.

Περιμένουν τον Αναπτυξιακό

Ο κ. Παλαιολόγος σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα έχει εκτοξευθεί η ζήτηση από τους υποψήφιους επενδυτές στον τομέα της συμβουλευτικής και ανάπτυξης επιχειρησιακών σχεδίων. «Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι επενδυτές, αλλά όλοι περιμένουν τον Αναπτυξιακό», σημείωσε.

Επιπλέον αρκετές ξενοδοχειακές εταιρείες, κυρίως μικρού και μεσαίου μεγέθους, έχουν αναζητήσει σωσίβιο στη HotelΒrain, για την αναδιάρθρωση του δανεισμού τους. «Πολλά ξενοδοχεία πέτυχαν στην επαναδιαπραγμάτευση του δανεισμού τους με business plans που φτιάξαμε εμείς».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider