Η Apple προστίθεται στις τεχνολογικές εταιρείες που «παγώνουν» τις προσλήψεις λόγω των ανησυχιών για ύφεση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Apple προστίθεται στις τεχνολογικές εταιρείες που «παγώνουν» τις προσλήψεις λόγω των ανησυχιών για ύφεση
Η Apple έχει αναστείλει τις νέες προσλήψεις προσωπικού σε ορισμένους κλάδους, όπως αυτός των εταιρικών λειτουργικών, και των μηχανικών hardware και software.

Η Apple φαίνεται πως έχει «παγώσει» τις προσλήψεις νέου προσωπικού για θέσεις που δεν αφορούν την έρευνα και την ανάπτυξη (R&D) του ομίλου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, τον τεχνολογικό κολοσσό να προστίθεται στη λίστα των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου που αναστέλλουν τις προσλήψεις λόγω των ανησυχιών για ύφεση στην οικονομία.

Όπως ανέφερε το Bloomberg, η Apple έχει αναστείλει τις νέες προσλήψεις προσωπικού σε ορισμένους κλάδους, όπως αυτός των εταιρικών λειτουργικών, και των μηχανικών hardware και software.
Το «πάγωμα» δεν αφορά θέσεις που σχετίζονται με τις μελλοντικές συσκευές και τα μακροπρόθεσμα project της εταιρείας.

Σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της Apple αναφέρει πως συνεχίζει τις προσλήψεις «αλλά δεδομένου του οικονομικού περιβάλλοντος ακολουθούμε μια περισσότερο προσεχτική προσέγγιση σε ορισμένους κλάδους των επιχειρήσεων μας».

Υπενθυμίζεται πως μόνο την Τετάρτη μια σειρά τεχνολογικών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ γνωστοποίησε «πάγωμα» προσλήψεων ή και απολύσεις εν μέσω της αβεβαιότητας για την πορεία της οικονομίας και τη πιθανότητα ύφεσης, με κορυφαία από αυτές την Amazon.

Περικοπές θέσεων εργασίας ανακοίνωσαν η Lyft και η Stripe.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διευρύνονται τα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Άνοδος 4% για την Societe Generale

gazzetta
gazzetta reader insider insider