Η Suez επαναγοράζει εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων στη Βρετανία, για 2,3 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Suez επαναγοράζει εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων στη Βρετανία, για 2,3 δισ. ευρώ
Ισοφαρίζοντας την προσφορά που είχε καταθέσει τον Αύγουστο η αυστραλιανή Macquarie στην Veolia για την βρετανική εταιρεία.

Η γαλλική Suez βρίσκεται κοντά στην επαναγορά εταιρείας διαχείρισης αποβλήτων και απορριμμάτων στη Βρετανία από την Veolia έναντι 2,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Πρόκειται για εταιρεία που η Suez πούλησε τον περασμένο Ιανουάριου στην Veolia, με την τελευταία να στοχεύει στο να εδραιωθεί ως κολοσσός στον κλάδο ύδρευσης και διαχείρισης αποβλήτων. Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν επιφυλάξεις για τις κινήσεις της Veolia, ωθώντας την εταιρεία σε πώληση των ποσοστών σε επιχειρήσεις στη Γαλλία και σε άλλες χώρες.

Η Suez έλαβε το πράσινο φως για την επαναγορά από την Veolia από τους ιδιοκτήτη τες της, τις Global Infrastructure Partners και Meridiam SAS, ισοφαρίζοντας την προσφορά που είχε καταθέσει τον Αύγουστο η αυστραλιανή Macquarie στην Veolia για την βρετανική εταιρεία.

Επίσημες ανακοινώσεις για την πώληση της εταιρείας στην Suez μπορούν να γίνουν ακόμα και εντός της ημέρας, σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

General Mills: Kέρδη καλύτερα των αναμενομένων και αναβάθμιση του ετήσιου guidance

Συμφωνία - μαμούθ Hertz και General Motors για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

gazzetta
gazzetta reader insider insider