Σε γενναία αύξηση στους μισθούς των εργαζόμενων προχώρησε η Hard Rock

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε γενναία αύξηση στους μισθούς των εργαζόμενων προχώρησε η Hard Rock
Η Hard Rock θα ξοδέψει 100 εκατομμύρια δολάρια για να αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων

Με φωνές και δάκρυα αντέδρασαν χιλιάδες εργαζόμενοι της Hard Rock όταν έμαθαν ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε αύξηση μισθών.

Τη στιγμή που ο πληθωρισμός επιταχύνεται και οι φόβοι για ύφεση πληθαίνουν, η Hard Rock International και η Seminole Gaming θα δώσουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια για να αυξήσουν σημαντικά τους μισθούς για το μισούς Αμερικανούς εργαζόμενούς της, δηλαδή σχεδόν 10.000 υπαλλήλους.

Οι αυξήσεις είναι σημαντικές και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το 60%, με τον Jim Allen, πρόεδρο της Hard Rock και Διευθύνων Σύμβουλος της Seminole Gaming, να είναι βέβαιος πως οι εργαζόμενοι θα είναι πλήρως ικανοποιημένοι, παρόλο που η εν λόγω κίνηση θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στο τελικό αποτέλεσμα.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε μειώσει σημαντικά το συνολικό κεφάλαιο που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε στους υπαλλήλους μας, υποθετικά, ίσως να είχαμε 2 ή 3 δολάρια την ώρα αύξηση έναντι 6 ή 7 δολαρίων. Αλλά το κοίταξα και είπα "ας είμαι ηγέτης" και "ας βρεθούμε μπροστά από την καμπύλη"» υπογράμμισε.

Παράλληλα, θέλησε να δείξει πόσο εκτιμά τη δουλειά των υπαλλήλων του ενώ στοιχηματίζει ότι θα υπάρξει σημαντική βελτίωση και στην αποδοτικότητά τους, τώρα που έχουν ένα έξτρα κίνητρο.

Ο Allen δεν δίστασε επίσης να εκφράσει την ανησυχία του για την εκτίναξη του πληθωρισμού και τον αντίκτυπο που έχει στους εργαζόμενους του λέγοντας πως με τις γενναίες αυξήσεις «αλλάζει πραγματικά ο τρόπος ζωής και το βιοτικό επίπεδο χιλιάδων ανθρώπων».

Ο πληθωρισμός έχει επηρεάσει την εταιρεία, με αποτέλεσμα κάποια χαλάρωση τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον Allen ενώ η αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσαν να ασκήσουν πίεση στη Hard Rock για το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: «Πράσινο» φως από τους μετόχους για την εξαγορά των 44 δισ. από τον Μασκ

ElvalHalcor: Αύξηση της οργανικής κερδοφορίας κατά 87,2% στο α' εξάμηνο

Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο: Πώς θα διατηρηθεί αμείωτο το αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider