Amazon: «Λουκέτο» στην υπηρεσία τηλεϊατρικής Amazon Care

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: «Λουκέτο» στην υπηρεσία τηλεϊατρικής Amazon Care
Η υπηρεσία παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες υγείας και προγράμματα τηλεϊατρικής, όπως και κατ' οίκον επισκέψεις νοσηλευτριών για εμβολιασμούς έναντι πληρωμής.

Στο κλείσιμο της υπηρεσίας Amazon Care προχωρά ο αμερικανικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, σε μια κίνηση οπισθοχώρησης της εταιρείας για «μπάσιμο» στον κλάδο της υγείας, όπως μετέδωσε το CNBC.

Το Amazon Care θα κλείσει μετά από τις 31 Δεκεμβρίου του 2022, σύμφωνα με σχετικό memo της Amazon που αναφέρει πως έλαβε τη σχετική απόφαση αφού κατέληξε στο ότι δεν ήταν «η σωστή μακροπρόθεσμη λήξη για τους εταιρικούς μας πελάτες».

«Η απόφαση δεν ελήφθη εύκολα και χρειάστηκαν πολλοί μήνες για να την πάρουμε. Παρά το ότι οι πελάτες μας λάτρεψαν πολλές πλευρές του Amazon Care, δεν είναι επαρκές για την προσέγγιση των μεγάλων εταιρικών πελατών που στοχεύαμε και δεν επρόκειτο να δουλέψει μακροπρόθεσμα» ανέφερε σε mail της ο επικεφαλής της Amazon Health Service, Νιλ Λίντσει.

Το Amazon Care ξεκίνησε την πιλοτική λειτουργία του το 2019, για τους υπαλλήλους της Amazon γύρω από τα κεντρικά του ομίλου στο Σιάτλ. Η υπηρεσία παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες υγείας και προγράμματα τηλεϊατρικής, όπως και κατ' οίκον επισκέψεις νοσηλευτριών για εμβολιασμούς έναντι πληρωμής.

Σύμφωνα με το CNBC, δεν είναι γνωστός ο αριθμός πελατών που έχει το Amazon Care. Τον Ιούνιο το στέλεχος της εταιρείας, Μπαμπάκ Παρβίζ, ανέφερε πως το Amazon Care έχει προσεγγίζει πολλούς μεγάλους εταιρικούς πελάτες, όπως οι Hilton, Silicon Labs, TrueBlue και Whole Foods.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Nvidia αναθεώρησε αρνητικά τους στόχους πωλήσεων, εν μέσω των προβληματισμών για τη ζήτηση

Novartis: Προς spin off η Sandoz, για τη δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας γενετικής στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider