Raiffeisen Bank: Ισχυρή άνοδος της κερδοφορίας με τη βοήθεια της πώλησης θυγατρικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Raiffeisen Bank: Ισχυρή άνοδος της κερδοφορίας με τη βοήθεια της πώλησης θυγατρικής
Ισχυρή άνοδο κατέγραψε η κερδοφορία της Raiffeisen Bank International το πρώτο εξάμηνο του έτους, με τη βοήθεια της πώλησης της δραστηριότητας στη Βουλγαρία.

Ισχυρή άνοδο κατέγραψε η κερδοφορία της Raiffeisen Bank International το πρώτο εξάμηνο του έτους, με τη βοήθεια της πώλησης της δραστηριότητας στη Βουλγαρία.

Αναλυτικά, η αυστριακή τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,71 δισ. ευρώ, από 612 εκατ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα, έχοντας εξασφαλίσει κέρδος 453 εκατ. ευρώ από την πώληση της θυγατρικής της.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,5 δισ. ευρώ το εξάμηνο, από 1,16 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν στα 2,20 δισ. ευρώ, από 1,51 δισ. ευρώ.

Μεγάλη έκθεση στη Ρωσία

Η Raiffeisen είναι μία από τις ευρωπαϊκές τράπεζες με την περισσότερη έκθεση στη Ρωσία και σημείωσε ότι «όλες οι επιλογές που σχετίζονται με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία παραμένουν στο τραπέζι».

Η τράπεζα αναβάθμισε τις προοπτικές της για το 2022 και πλέον αναμένει καθαρά έσοδα από τόκους της τάξης των 4,3 - 4,7 δισ. ευρώ και απαλλαγμένο από προμήθειες εισόδημα τουλάχιστον 2,7 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πού βρίσκει τον χρόνο ο Έλον Μασκ; - Αλήθειες και ψέματα για τον «Iron Man» των επιχειρήσεων

Νότια Κορέα: Κοντά σε υψηλό 24 ετών ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider