Renault - Nissan: Αντιμέτωπες με ομαδική αγωγή στη Γαλλία λόγω προβλημάτων στη μηχανή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Renault - Nissan: Αντιμέτωπες με ομαδική αγωγή στη Γαλλία λόγω προβλημάτων στη μηχανή
Renault Nissan
Από την πλευρά της, η Renault δήλωσε ότι, παρότι ορισμένα οχήματα της παρουσίασαν κάποια τεχνικά προβλήματα, δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα ασφάλειας.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες Renault και Nissan βρίσκονται αντιμέτωπες με ομαδικές αγωγές στη Γαλλία, λόγω προβλημάτων που παρουσίασαν οι μηχανές ορισμένων μοντέλων αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τον Christophe Lèguevaques, νομικό εκπρόσωπο σε αγωγή κατά των δύο εταιρειών, η κοινή νομική δράση περιλαμβάνει μέχρι στιγμής περί τους 1.100 ανθρώπους. Τα παράπονα αφορούν στην τετρακύλινδρη μηχανή βενζίνης 1,2 λίτρων, η οποία χρησιμοποιήθηκε για εκατοντάδες χιλιάδες μοντέλα αυτοκινήτων το διάστημα 2012-18 από τις εταιρείες Renault, Nissan, Dacia και Mercedes-Benz.

Από την πλευρά της, η Renault δήλωσε ότι, παρότι ορισμένα οχήματα της παρουσίασαν κάποια τεχνικά προβλήματα, δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα ασφάλειας, ενώ πρόσθεσε πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο να πληρώσει αποζημίωση στους πελάτες της, εξετάζοντας όμως κάθε ατομική περίπτωση ξεχωριστά.

Αντίστοιχα, σε δήλωση της η Nissan, αναφέρει πως ενθαρρύνει τους πελάτες της που πιστεύουν πως μπορεί να επηρεάζονται από το συγκεκριμένο ζήτημα «να επικοινωνήσουν με την τοπική αντιπροσωπεία της Nissan, η οποία θα κάνει τη σχετική διάγνωση για το όχημα τους και θα τους προσφέρει την αναγκαία υποστήριξη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Huawei παρουσιάζει τη μονάδα φόρτισης επόμενης γενιάς DC FusionCharge 40 kW στο EVS35

gazzetta
gazzetta reader insider insider