Ο όμιλος LVMH κλείνει «προσωρινά» 124 καταστήματά στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο όμιλος LVMH κλείνει «προσωρινά» 124 καταστήματά στη Ρωσία
Ο Όμιλος έχει 3.500 συνεργάτες στη χώρα.

Ο υπ' αριθμόν 1 όμιλος ειδών πολυτελείας παγκοσμίως, ο γαλλικός LVMH (Louis Vuitton, Moet, Hennessy) θα κλείσει «προσωρινά» από την Κυριακή τα 124 καταστήματά του στη Ρωσία «δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών στην περιοχή», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ομίλου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η απόφαση του ομίλου του Μπερνάρ Αρνό, που έχει 3.500 συνεργάτες στη χώρα, ακολουθεί εκείνη του οίκου ειδών πολυτελείας Chanel που ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ημέρας ότι κλείνει προσωρινά τα καταστήματά της και αναστέλλει τις δραστηριότητές της στη χώρα, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προσωρινό «λουκέτο» και στην Hermès

Ο όμιλος ειδών πολυτελείας Hermès, «πολύ ανήσυχος από τη σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη», αποφάσισε να «κλείσει προσωρινά» τα καταστήματά του στη Ρωσία και να αναστείλει τις εμπορικές του δραστηριότητες από σήμερα το βράδυ, όπως ανακοίνωσε η εταιρία στη σελίδα της στο LinkedIn.

«Με λύπη μας αποφασίσαμε να κλείσουμε προσωρινά τα καταστήματά μας στη Ρωσία και να αναστείλουμε όλες τις εμπορικές μας δραστηριότητες από το βράδυ της 4ης Μαρτίου», έγραψε ο γαλλικός όμιλος στη σελίδα του στο LinkedIn. «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις ομάδες μας εκεί».

Ο όμιλος έχει τρία καταστήματα στη Ρωσία, εκ των οποίων ένα στο διάσημο πολυκατάστημα Gum, στην Κόκκινη Πλατεία, και απασχολεί περίπου 60 άτομα στη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Hermes «κλείνει προσωρινά» τα καταστήματά της στη Ρωσία

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider