Pfizer: «Η πανδημία μπορεί να κρατήσει έως το 2024» - Ετοιμάζει εμβόλια για παιδιά έως 5 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pfizer: «Η πανδημία μπορεί να κρατήσει έως το 2024» - Ετοιμάζει εμβόλια για παιδιά έως 5 ετών
Pfizer
Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία αναμένει έσοδα 31 δισ. δολαρίων από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού μέσα στο 2022.

Η Pfizer θεωρεί πως η πανδημία του κορονοϊού θα παραμείνει ως πρόβλημα για την ανθρωπότητα έως το 2024, όπως προκύπτει από δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της.

«Πιστεύουμε πως ο κορονοϊός θα περάσει σε ενδημική φάση, πιθανά μέχρι το 2024» είπε η Νανέτ Κοσέρο, παγκόσμια επικεφαλής Εμβολίων της εταιρείας., μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε επενδυτικό briefing.

«Φαίνεται πως μέσα στα επόμενα 2 χρόνια ή περίπου τόσο, κάποιες περιοχές του πλανήτη θα είναι σε μια ενδημική κατάσταση και άλλες θα συνεχίσουν σε πανδημική κατάσταση» ανέφερε επικεφαλής επιστήμονας της αμερικανικής φαρμακευτικής, Μίκαελ Ντόλσεν.

Σύμφωνα με το Reuters, η Pzifer ετοιμάζει από κοινού με την BioNTech την εμπορική διάθεση εμβολίων κατά της νόσου για παιδιά έως 5 ετών.

Στις αρχικές κλινικές δοκιμές για τα παιδιά 2 έως 4 ετών, οι χαμηλότερες δόσεις εμβολίου έδειξαν πως δημιουργήθηκε μικρότερος αριθμός αντισωμάτων από αυτό που είχε αρχικά προβλεφθεί.

Σε περίπτωση που οι κλινικές δοκιμές των εμβολίων για παιδιά έως 5 ετών είναι επιτυχείς, η Pfizer σκοπεύει να καταθέσει αίτημα στις παγκόσμιες υγειονομικές αρχές για έκτακτη χρήση των εμβολίων στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα εντός του α' εξαμήνου του 2022.

Υπενθυμίζεται πως η φαρμακευτική εταιρεία αναμένει έσοδα 31 δισ. δολαρίων από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού μέσα στο επόμενο έτος, με το ύψος των εσόδων να αυξάνεται σε περίπτωση που χρειαστούν και ετοιμαστούν εμβόλια στοχευμένα για τις μεταλλάξεις της νόσου, όπως η Όμικρον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider