ΙΑΤΑ: Δέσμευση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής - Αντιδράσεις από την Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΙΑΤΑ: Δέσμευση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής - Αντιδράσεις από την Κίνα
Οι αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται υπό αυστηρότερο έλεγχο από ελεγκτικές αρχές και περιβαλλοντικές ομάδες, λόγω των επιπτώσεων που έχουν οι πτήσεις στο περιβάλλον. 

Να ενισχύσουν και να επιταχύνουν τα σχέδια τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής συμφώνησαν τη Δευτέρα οι αεροπορικές εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς βρίσκονται υπό αυστηρότερο έλεγχο από ελεγκτικές αρχές και περιβαλλοντικές ομάδες, λόγω των επιπτώσεων που έχουν οι πτήσεις στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με το Reuters, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) στην οποία συμμετέχουν 290 αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και δεκάδες κρατικών αεροπορικών εταιρειών, δεσμεύτηκε για «καθαρά μηδενικές» εκπομπές άνθρακα το 2050, σε μία κίνηση που συνδέει για πρώτη φορά την πρωτοβουλία του κλάδου για ανάληψη δράσης για το κλίμα, με τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα του 2015.

Παράλληλα, επιταχύνει μία προ 12ετίας δέσμευση για μείωση των εκπομπών από τα επίπεδα του 2005 μέχρι το 2050 στο μισό.

Αντιδράσεις από την Κίνα

Η απόφαση της IATA προκάλεσε την αντίδραση των κινεζικών αεροπορικών εταιρειών, φέρνοντας στο προσκήνιο τις διαφορές στη στάση Πεκίνου και Δύσης για το κλίμα, ενόψει της νέας συνόδου που έχει προγραμματιστεί για τις 31/10 στη Γλασκώβη.

Η China Eastern, μία από τις τρεις μεγαλύτερες κρατικές αεροπορικές εταιρείες της Κίνας - και τέταρτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία παγκοσμίως στον τομέα των εσωτερικών αεροπορικών μεταφορών - δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρίες θα πρέπει να αναγνωρίσουν τις ειδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η Κίνα έχει δεσμευτεί για «ουδέτερες» εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2060.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από 51 δισ. δολάρια οι ζημιές των αεροπορικές εταιρειών το 2021

ΕΕ: Οι αεροπορικές δεσμεύονται για έγκαιρη αποζημίωση μετά από ακυρώσεις πτήσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider