Amazon: Μπόνους 50 λιρών σε όσους εργαζόμενους φτάνουν έγκαιρα στην εργασία τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Μπόνους 50 λιρών σε όσους εργαζόμενους φτάνουν έγκαιρα στην εργασία τους
Οι νέοι υπάλληλοι που θα ξεκινήσουν πριν από τις 18 Σεπτεμβρίου θα λάβουν μπόνους 1.000 λιρών.

Η Amazon προσφέρει εβδομαδιαίο μπόνους 50 λιρών για το μόνιμο προσωπικό της σε ορισμένες τοποθεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου για την έγκαιρη παρουσία τους στη δουλειά, όπως αναφέρει το BBC.

Η ανταμοιβή είναι για άτομα που έχουν 100% παρουσία, εξαιρουμένου του χρόνου αδείας για ασθένειες που σχετίζονται με αναπηρίες και κορονοϊό.

Η Amazon είπε ότι το δέλεαρ θα βοηθήσει να καλύψει τη ζήτηση για το καλοκαίρι και τα Χριστούγεννα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο διαδικτυακός κολοσσός λιανικού εμπορίου διαφήμισε ένα μπόνους συμμετοχής 1.000 λιρών για τους νέους εργαζόμενους στις αποθήκες.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε καθώς η αγορά εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζει να ανακάμπτει, με τις κενές θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο να είναι σε επίπεδα ρεκόρ τον Αύγουστο.

Το μπόνους συμμετοχής θα προσφέρεται σε εγκαταστάσεις συμπεριλαμβανομένων τις αποθήκες της Amazon στο Durham και στο Gateshead.

Ένας εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε: «Αυτήν τη στιγμή προσφέρουμε ένα μπόνους συμμετοχής σε διάφορες τοποθεσίες για τους μόνιμους συνεργάτες μας για να υποστηρίξουμε την καλοκαιρινή μας ζήτηση και για να μας βοηθήσουν να προετοιμαστούμε για την εορταστική περίοδο που έρχεται».

Το μπόνους θα καταβάλλεται ανά εβδομάδα και θα βασίζεται στην προσέλευση σε όλες τις προγραμματισμένες βάρδιες, εξαιρουμένων των απουσιών βάσει του νόμου Equality Act και αυτών που σχετίζονται με την Covid.

Η Amazon διαφήμισε πρόσφατα ότι οι νέοι υπάλληλοι που θα ξεκινήσουν να εργάζονται πριν από τις 18 Σεπτεμβρίου θα λάβουν μπόνους 1.000 λιρών.

Η εταιρεία στο παρελθόν αντιμετώπισε κατηγορίες για κακές συνθήκες εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού.

Τον Μάρτιο, το σωματείο Unite, ξεκίνησε τηλεφωνική γραμμή για τους εργαζόμενους της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ζήτησε επίσης από την Amazon να επιτρέψει στους Βρετανούς εργαζόμενους να συνδικαλιστούν και να έχουν μεγαλύτερο μερίδιο στα κέρδη της εταιρείας.

Τον Ιούλιο, το σωματείο περιέγραψε τις συνθήκες εργασίας στην Amazon ως «ο Charles Dickens συναντά τη Βρετανία του 21ου αιώνα».

Μερικοί εργαζόμενοι περιέγραψαν ότι έπρεπε να τρέξουν στην τουαλέτα για να επιστρέψουν εγκαίρως στο χώρο εργασίας τους και πώς δεν τους επιτρέπεται να καθίσουν για δέκα ώρες.

Άλλοι εργαζόμενοι περιέγραψαν ουρές για τις τουαλέτες που σημαίνει ότι τελικά αναγκάζονταν να ουρήσουν σε μπουκάλια.

Έλλειψη οδηγών

Οι προσπάθειες προσλήψεων της Amazon έρχονται καθώς οι κενές θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασαν το ρεκόρ των 953.000 στους τρεις μήνες έως τον Ιούλιο.

Ορισμένοι κλάδοι της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για την αντιμετώπιση μιας χρόνιας έλλειψης οδηγών.

Η Tesco προσέφερε στους οδηγούς φορτηγών ένα μπόνους συμμετοχής 1.000 λιρών και η John Lewis σχεδιάζει να αυξήσει τους ετήσιους μισθούς τους.

Η βιομηχανία κρέατος δήλωσε ότι ελπίζει να στρατολογήσει κρατούμενους και πρώην κρατούμενους για να αναλάβουν ρόλους σε σφαγεία και εργοστάσια επεξεργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider