Facebook: «Απαντάει» στην κριτική και δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία από την έκθεση α' τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Facebook: «Απαντάει» στην κριτική και δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία από την έκθεση α' τριμήνου
Η έκθεση αναφέρεται σε δημοσιεύσεις, σελίδες και ηλεκτρονικές διευθύνσεις που είδαν οι περισσότεροι χρήστες του κοινωνικού δικτύου μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2021.

Μετά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε, το Facebook αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία από την έκθεση α' τριμήνου που δείχνουν ποιο είναι το περιεχόμενο που είδαν οι περισσότεροι χρήστες της πλατφόρμας στις ΗΠΑ.

Η έκθεση αναφέρεται σε δημοσιεύσεις, σελίδες και ηλεκτρονικές διευθύνσεις που είδαν οι περισσότεροι χρήστες του κοινωνικού δικτύου μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2021. Όπως αναφέρουν οι New York Times και το Business Insider, η έκθεση παρουσιάζει μια πιο σφαιρική εικόνα του τι παρακολουθούν οι χρήστες, με δεδομένα που συλλέγονται στο πλαίσιο της αποδοχής χρήσης προσωπικών δεδομένων.

Στην έκθεση, το link με τις περισσότερες προβολές ήταν από τη δημοσίευση της εφημερίδας Sun Sentinel, που αναδημοσιεύτηκε από την Chicago Tribune. Ο αρχικός τίτλος της δημοσίευσης άφησε υπόνοιες πως υπήρχε κάποια σύνδεση μεταξύ του εμβολίου κατά του κορονοϊού και τον θάνατο ενός γιατρού στη Φλόριντα.

Η δημοσίευση είχε περισσότερες από 53 εκατ. προβολές.

Mεταξύ των σελίδων με τις περισσότερες προβολές βρίσκεται και η 'Epoch Times', μία εφημερίδα που τοποθετείται στις ακροδεξιές συνωμοσιολογικές εκδόσεις και κατάφερε να προσελκύσει πάνω από 81 εκατομμύρια προβολές σελίδας (page views).

Το Facebook έχει δεχθεί δριμεία κριτική από πολιτικούς, ειδικούς υγείας, ελεγκτικές αρχές και χρήστες πως δεν έκανε αρκετά για να περιορίσει τη διασπορά της παραπληροφόρησης σε θέματα όπως οι αμερικανικές εκλογές και η πανδημία του κορονοϊού.

Μπορείτε να δείτε τα σχετικά στοιχεία της έκθεσης με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Facebook: Νέοι κανόνες ασφαλείας για τους χρήστες στο Αφγανιστάν

Το αμερικανικό δημόσιο εξακολουθεί να «κυνηγά» την Facebook για αντιμονοπωλιακές πρακτικές

«Ανησυχούν» οι Ρυθμιστικές Αρχές για την εξαγορά της Giphy από το Facebook

gazzetta
gazzetta reader insider insider