Η startup νευροτεχνολογίας του Έλον Μασκ αντλεί 205 εκατ. δολ. από την Google Ventures και άλλους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η startup νευροτεχνολογίας του Έλον Μασκ αντλεί 205 εκατ. δολ. από την Google Ventures και άλλους
Η εταιρεία νευροτεχνολογίας του Έλον Μασκ, Neuralink, άντλησε 205 εκατ. δολάρια από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων της Google Ventures, της Founders Fund του Peter Thiel και του CEO της OpenAI Sam.

Η εταιρεία νευροτεχνολογίας του Έλον Μασκ, Neuralink, άντλησε 205 εκατ. δολάρια από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων της Google Ventures, της Founders Fund του Peter Thiel και του CEO της OpenAI Sam.

Ηγέτιδα της χρηματοδότησης series C, που ανακοινώθηκε μέσω μιας ανάρτησης σε blog, είναι η Vy με έδρα το Ντουμπάι. Η χρηματοδότηση έρχεται δύο χρόνια μετά την άντληση 51 εκατ. δολαρίων. Η συνολική επένδυση στην εταιρεία διαμορφώνεται στα 363 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Crunchbase.

Ιδρυθείσα το 2016, η Neuralink επιχειρεί να αναπτύξει εμφυτεύματα εγκεφάλου που θα μπορούν να επικοινωνούν με τηλέφωνα και υπολογιστές.

Η εταιρεία στρέφει τις πρώτες συσκευές στους τετραπληγικούς -οι οποίοι αδυνατούν να έχουν διάδραση με πολλές συσκευές του σήμερα- και κατευθύνεται προς τις δοκιμές σε ανθρώπους.

«Το πρώτο που θα επιχειρήσει να κάνει αυτή η συσκευή είναι να βοηθήσει τους τετραπληγικούς να ανακτήσουν την ψηφιακή τους ελευθερία επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν διάδραση με υπολογιστές και τηλέφωνα με πολύ φυσικό τρόπο«, γράφει.

Μέχρι στιγμής η τεχνολογία έχει δοκιμαστεί σε γουρούνια και σε ένα πίθηκο ο οποίος μπόρεσε να παίξει το βιντεοπαιχνίδι Pong με το μυαλό του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider