Rio Tinto: «Μυθική» διανομή μερίσματος συνολικού ύψους άνω των 9 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rio Tinto: «Μυθική» διανομή μερίσματος συνολικού ύψους άνω των 9 δισ. δολαρίων
Η Rio Tinto ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη ύψους 12,16 δισ. δολαρίων ΗΠΑ για το α’ εξάμηνο του έτους.

Η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης σιδηρομεταλλεύματος της Αυστραλίας Rio Tinto θα διανείμει 9,1 δισ. δολάρια στους μετόχους της μετά τους πιο επικερδείς έξι μήνες στην ιστορία της εταιρείας.

Η Rio Tinto ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη ύψους 12,16 δισ. δολαρίων ΗΠΑ για το α’ εξάμηνο του έτους, στρώνοντας τον δρόμο για το πιο κερδοφόρο ετήσιο αποτέλεσμα τον Φεβρουάριο.

Οι μέτοχοι της Rio θα λάβουν συνολικά 5,61 δολάρια ΗΠΑ ανά μετοχή σε κοινά και ειδικά μερίσματα για το εξάμηνο.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η Rio Tinto θα πληρώσει ανά κοινή μετοχή 4,93 δολάρια για το εξάμηνο συν επιπλέον 37 σεντς ανά μετοχή μέσω ειδικού μερίσματος.

Οι αποδόσεις στους μετόχους που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη ήταν υπερδιπλάσιες από το προηγούμενο ρεκόρ εξαμήνου, το οποίο ήταν 2,12 δολάρια ανά μετοχή το 2019.

Το αποτέλεσμα βασίστηκε στις εξαιρετικά υψηλές τιμές για το σιδηρομετάλλευμα που παράγει η εταιρεία στη Δυτική Αυστραλία, με το εμπόρευμα να φτάνει έως και 333 δολάρια ανά τόνο στις 12 Μαΐου, σύμφωνα με την S&P Global.

Η τιμή αναφοράς του σιδηρομεταλλεύματος ήταν ακόμα πολύ υψηλή στα 200,45 δολάρια ανά τόνο αυτήν την εβδομάδα και η Rio Tinto θα έβγαζε κέρδη μετά από φόρους άνω των 100 δολαρίων για κάθε τόνο που εξήχθη σε τέτοιες τιμές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider