Διεθνή
13-07-2021 | 20:36

Δίκη Έλον Μασκ: Δεν υπαγόρευσα τους όρους της συμφωνίας συγχώνευσης της Tesla με την SolarCity

Newsroom
Μοιράσου το
Δίκη Έλον Μασκ: Δεν υπαγόρευσα τους όρους της συμφωνίας συγχώνευσης της Tesla με την SolarCity
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο Έλον Μασκ την Τρίτη υπερασπίστηκε τον χειρισμό των διαπραγματεύσεων συγχώνευσης ύψους 2,6 δισ. δολαρίων της Tesla με την SolarCity, αρνούμενος τους ισχυρισμούς ότι υπαγόρευσε μια τιμή που θα έπρεπε να πληρώσει η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων στον  κατασκευαστή ηλιακών πάνελ.

Η αγωγή από συνταξιοδοτικά ταμεία σωματείων και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων κατηγορεί τους διευθυντές της Tesla ότι το 2016 χρησιμοποίησαν την εταιρεία «σώζοντας» τη SolarCity από το χείλος της χρεοκοπίας αλλά κατ’ ουσία ωφελώντας τον Μασκ.

Ο Μασκ τότε κατείχε μερίδιο 22% τόσο στη Tesla όσο και στη SolarCity, η οποία ιδρύθηκε από τα ξαδέλφια του. Οι μέτοχοι της Tesla θέλουν να διαταχθεί ο Μασκ να επιστρέψει την αξία της συμφωνίας στην Tesla.

Η διαδικασία την Τρίτη διακόπηκε για λίγο όταν ένα άγνωστο άτομο έκανε εμετό στο δικαστήριο, σύμφωνα με αξιωματούχο του δικαστηρίου. Η ασφάλεια του κτιρίου είπε ότι η δίκη θα συνεχιστεί σε δύο ώρες.

Η δίκη δύο εβδομάδων στο Δικαστήριο του Τσάνσερι στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ ξεκίνησε τη Δευτέρα και επιβλέπεται από τον Αντιπρόεδρο Τζόζεφ Σλίτς.

Ο Μασκ έχει πει στο δικαστήριο ότι το διοικητικό συμβούλιο της Tesla χειρίστηκε κυρίως τη συμφωνία με την SolarCity και δεν ήταν μέλος της επιτροπής του συμβουλίου που διαπραγματεύτηκε τους όρους.

Την Τρίτη, ωστόσο, ο συνήγορος των μετόχων Ράνταλ Μπάρον, πίεσε τον Μασκ για να εξηγήσει τις σημειώσεις του meeting που ελήφθησαν από έναν οικονομικό σύμβουλο και δείχνουν ότι ο Μασκ πρότεινε στο διοικητικό συμβούλιο να προσφέρει τιμή μετοχής 28,50 δολαρίων για τη SolarCity. Ο Μπάρον ρώτησε αν αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη δήλωση του Μασκ ότι είχε αποσυρθεί πλήρως από τις διαπραγματεύσεις.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.