Ελλάδα
12-07-2021 | 10:37

ΔΕΗ: Ομολογίες 350 εκατ. ευρώ με ρήτρα αειφορίας, λήξη το 2028

Newsroom
Μοιράσου το
ΔΕΗ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε έκδοση και προσφορά ομολογιών συνολικής ονομαστικής αξίας 350 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς εξασφαλίσεις, που συνδέονται με ρήτρα αειφορίας (sustainability-linked bonds) και λήγουν το 2028, σχεδιάζει να προβεί η ΔΕΗ, με την επιφύλαξη των συνθηκών και της ζήτησης στην αγορά.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα έσοδα από την Προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για την μερική αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού και για την πληρωμή των δαπανών και εξόδων της Προσφοράς. Δεν είναι δυνατό να διασφαλιστεί η πραγματοποίηση της Προσφοράς ούτε και το προαναφερθέν ύψος αυτής. Η ΔΕΗ σκοπεύει στην εισαγωγή των Ομολογιών στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά (Global Exchange Market) αυτού, ή σε κάποιον άλλο τόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως έχει γράψει το insider.gr, στόχος είναι να αντληθούν 300 εκατ. ευρώ, ενώ πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά έξοδο της επιχείρησης στις αγορές. 

Υπενθυμίζεται ότι η αναλογία καθαρού χρέους προς EBITDA έχει ήδη μειωθεί στο 3,7, από 11 που ήταν το 2011.  Στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι η περαιτέρω αποκλιμάκωση, ώστε η αναλογία να μειωθεί έτι περαιτέρω, στο 3,5, ορόσημο στο οποίο θα επανεξετάσει τη διανομή μερίσματος. 

H Goldman Sachs Bank Europe SE και η HSBC Continental Europe ενεργούν ως από κοινού Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών, η Citigroup Global Markets Europe AG ενεργεί ως από κοινού Διεθνής Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών, και οι Alpha Bank Α.Ε., Ambrosia Capital Limited, AXIA Ventures Group Limited, Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, S.A., Eurobank Α.Ε., J.P. Morgan AG, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενεργούν ως από κοινού Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών σε σχέση με την Προσφορά. Η HSBC Continental Europe επίσης ενεργεί ως Σύμβουλος Διάρθρωσης για Ομολογίες με Ρήτρα Αειφορίας  (Sustainability-Linked Bond Structuring Advisor). Το roadshow της Προσφοράς θα ξεκινήσει στις 12 Ιουλίου 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ: Τη Δευτέρα η έξοδος στις αγορές με το νέο «πράσινο» ομόλογο