ΜΚΟ της Χρονιάς αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά το ReGeneration

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΜΚΟ της Χρονιάς αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά το ReGeneration
Στην κατηγορία «Ενίσχυση Απασχόλησης» των Hellenic Responsible Business Awards 2021.

Τη 13η διάκρισή του έλαβε το ReGeneration αποσπώντας το Βραβείο «ΜΚΟ την Χρονιάς», για 2η συνεχόμενη χρονιά, αυτή τη φορά στην κατηγορία «Ενίσχυση Απασχόλησης», στο πλαίσιο των Hellenic Responsible Business Awards 2021, των βραβείων που οργανώνονται από την Boussias Communications και αναδεικνύουν τις ιδέες και τις συνεργασίες κάθε Υπεύθυνης Επιχείρησης, η οποία δεσμεύεται στις αρχές της αειφορίας, της εταιρικής υπευθυνότητας και της βιώσιμης και κοινωνικής ανάπτυξης.

Η βράβευση αυτή αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της προσήλωσης του ReGeneration στο στόχο, εν μέσω μιας δύσκολης χρονιάς γεμάτη προκλήσεις, και λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη για διεύρυνση του κοινωνικού μας αποτυπώματος, στηρίζοντας τα όνειρα των νέων της χώρας για ένα καλύτερο αύριο!

Ανάπτυξη προγράμματος εν μέσω πανδημίας

Με τις επιπτώσεις του Covid19 να έχουν επηρεάσει κάθε κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο, η νεανική ανεργία δεν θα μπορούσε να έχει μείνει αλώβητη, έχοντας σημειώσει μια μεσοσταθμική αύξηση 34%. Σε μια παράλληλη διαδρομή ωστόσο, το ReGeneration, μέσα σε αυτούς τους 16 μήνες, κατάφερε όχι μόνο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα με την ολική μεταστροφή σε ένα ψηφιακό μοντέλο, να διατηρήσει το ρυθμό ανάπτυξής του, αλλά και να να καταγράψει ιστορικό ρεκόρ προσλήψεων νέων πτυχιούχων, σημειώνοντας 821 προσλήψεις, σε 455 εταιρείες πανελλαδικώς, έχοντας παράλληλα προσφέρει περισσότερες απο 370.000 ώρες εκπαίδευσης σε ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες, εκπονώντας περισσότερες από 30 ακαδημίες και παρουσιάζοντας 28% ανάπτυξη.

Κοινωνικό αποτύπωμα μέχρι σήμερα

Μέχρι σήμερα, μέσω του προγράμματος περισσότεροι από 2.000 νέοι και νέες πτυχιούχοι έχουν τοποθετηθεί σε οργανικές θέσεις εργασίας, σε περισσότερες από σε 800+ εταιρείες, πανελλαδικά. Το ποσοστό ανανέωσης συνεργασίας των εταιρειών με τους υποψηφίους του προγράμματος ανέρχεται στο 92%, οδηγώντας ουσιαστικά στη δημιουργία και διατήρηση οργανικών θέσεων εργασίας, ενώ υπολογίζεται ότι έχουν ήδη δοθεί περισσότερα από 15.000.000 ευρώ σε μισθούς νέων που έχουν προσληφθεί μέσω του ReGeneration. Την ίδια στιγμή το πρόγραμμα έχει προσφέρει 510.000 ώρες εκπαίδευσης σε ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες και 17.500 ώρες εθελοντικής προσφοράς από τους συμμετέχοντες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider