Η επίσημη ανακοίνωση της Alpha Bank για τη διάθεση των νέων μετοχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η επίσημη ανακοίνωση της Alpha Bank για τη διάθεση των νέων μετοχών
Τι αναφέρει η διοίκηση της τράπεζας σε ενημέρωση της προς το επενδυτικό κοινό, μετά και από τις αποφάσεις του Δ.Σ.

Στο 1 ευρώ ανά μετοχή ορίστηκε η τιμής διάθεσης των νέων μετοχών της Alpha Bank μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ ) της τράπεζας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας:

«Σύμφωνα με τις διατάξεις των Άρθρων 17, παρ. 2 και 21, παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129 και σε συνέχεια των από 24 Ιουνίου 2021 και 25 Ιουνίου 2021 ανακοινώσεών της σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της μέχρι και του ποσού των €0,8 δισεκατομμυρίων, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της και την έκδοση νέων κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου, άυλων μετοχών, ονομαστικής αξίας €0,30 εκάστης (οι “Νέες Μετοχές”), η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία ανακοινώνει ότι:

Κατόπιν της από 15.06.2021 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, σε συνδυασμό με τις από 24.6.2021 και 30.6.2021 αποφάσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου,

(α) η τελική τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών ορίσθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας σε €1,00 ανά Νέα Μετοχή με βάση τα αποτελέσματα της διαδικασίας βιβλίου προσφορών που διενεργήθηκε από 28.6.2021 έως 30.6.2021 και κατόπιν διαβούλευσης με τους Γενικούς Συντονιστές και Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Goldman Sachs Europe SE και J.P. Morgan AG) και

(β) αναλήφθηκε το σύνολο (0,8 δισ.) των Νέων Μετοχών μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα και ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία βιβλίου προσφορών εκτός Ελλάδος, κατά τα διαλαμβανόμενα στις ανωτέρω ανακοινώσεις της».

Όπως έγραφε το insider.gr νωρίτερα, η προσφορά νέων κοινών ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου, άυλων μετοχών, συνολικής αξίας 800 εκατ. ευρώ, οι οποίες διατέθηκαν από τις 28/6/2021 έως τις 30/6/2021, ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης. Το βιβλίο στο εξωτερικό υπερκαλύφθηκε τουλάχιστον 2 φορές, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των νυν μετόχων της Τράπεζας αλλά και νέων επενδυτών που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο αναπτυξιακό σχέδιο της Alpha Bank. Αντίστοιχα υψηλό ενδιαφέρον καταγράφηκε και στην Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας την ευρεία μετοχική βάση της Τράπεζας.

H τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, με οριακό discount από την τιμή στην αγορά, και το πολύ υψηλό ενδιαφέρον των υφιστάμενων μετόχων αλλά και νέων επενδυτών, υπογραμμίζει την ορθότητα της στρατηγικής της Τράπεζας αλλά και το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας για την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές κερδοφορίας της Alpha Bank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Bank: Στο 1 ευρώ ανά μετοχή η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών από την ΑΜΚ – Υπερκάλυψη άνω των 2 φορών στο book building

gazzetta
gazzetta reader insider insider