Την είσοδο σε νέο κλάδο λιανικής σχεδιάζει ο Όμιλος Fourlis

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την είσοδο σε νέο κλάδο λιανικής σχεδιάζει ο Όμιλος Fourlis
Όσον αφορά στο ζήτημα της αύξησης των πρώτων υλών και την αύξηση του μεταφορικού κόστους παγκοσμίως η διοίκηση επεσήμανε πως θα έχουν μικρή επίδραση στον Όμιλο, τονίζοντας, πως δεν έχει προχωρήσει σε καμία αύξηση τιμών στα καταστήματα.

Σε έναν νέο κλάδο λιανικής πέραν των αθλητικών ειδών και οικιακού εξοπλισμού (Intersport, Athletes Foot, ΙΚΕΑ) ετοιμάζεται να εισέλθει ο Όμιλος Fourlis ακόμη και εντός του έτους, όπως έκανε γνωστό η διοίκηση κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Όπως επεσήμαναν ο πρόεδρος του ομίλου, Βασίλης Φουρλής και ο διευθύνων σύμβουλος Απόστολος Πεταλάς, οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει πριν από μία τριετία που ο όμιλος αποεπένδυσε από την κατηγορία των ηλεκτρικών ειδών ενώ σημείωσαν ότι θα αφορά στην ανάπτυξη ενός ή περισσότερων concept του στις περιοχές που έχει ήδη παρουσία, με φυσικά και Οnline καταστήματα. Στόχος όπως επισημάνθηκε είναι να καταστεί ένας ισότιμος κλάδος, τουλάχιστον με την Intersport, από πλευράς μεγέθους.

Ο κ. Πεταλάς εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία το 2021 σημειώνοντας ότι παρά τις προκλήσεις του πρώτου εξαμήνου λόγω του lockdown, ο Όμιλος εμφανίζει διψήφια αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 και η διαφορά να είναι μονοψήφια έναντι του 2019. Επεσήμανε μάλιστα ότι η κερδοφορία του ομίλου στο α’ εξάμηνο του 2021 υπολογίζεται να είναι καλύτερη των αντίστοιχων περιόδων των τελευταίων 6 ετών.

Όσον αφορά στο ζήτημα της αύξησης των πρώτων υλών και την αύξηση του μεταφορικού κόστους παγκοσμίως ο κ. Πεταλάς επεσήμανε πως θα έχουν μικρή επίδραση στον όμιλο, τονίζοντας, πως δεν έχει προχωρήσει σε καμία αύξηση τιμών στα καταστήματα. Όπως εξήγησε o ίδιος, όσον αφορά στα ΙΚΕΑ, η μητρική από την οποία προμηθεύεται τα προϊόντα έχει ενημερώσει τον Όμιλο ότι για τους επόμενους 18 μήνες αν υπάρχει επίδραση της αύξησης των ναύλων θα είναι πολύ μικρή. Σχετικά με τον κλάδο των αθλητικών ειδών, και τα Intesport και στις συνεργασίες με τη Nike και την Adidas επίσης η επίδραση αναμένεται περιορισμένη.

Αναφορικά με καταστήματα Intersport στην Τουρκία, όπου πλέον λειτουργούν 13 καταστήματα από 25, η διοίκηση άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιxτά για το μέλλον ακόμη κι αυτό της εξόδου από τη γειτονική χώρα εφόσον η δραστηριότητα παραμείνει ζημιογόνα.

Για τα δύο περιφερειακά καταστήματα ΙΚΕΑ σε Ιωάννινα και Λάρισα τέλος, επισημάνθηκε ότι τον Μάιο ολοκληρώθηκε η εθελουσία ενώ προβλέπεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ώστε το φθινόπωρο να έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή τους, με μείωση των τ.μ. σε περίπου 10.000 τμ. από 20.000 τ.μ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider