Ελλάδα
20-05-2021 | 13:53

Mνημόνιο Συνεργασίας της Συμμετοχές 5G με την Vantage Towers για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος 5G

Νίκη Παπάζογλου
Μοιράσου το
5g
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μνημόνιο συνεργασίας με την Vantage Towers Greece υπέγραψε η Συμμετοχές 5G Α.Ε. με στόχο την υποστήριξη των επιχειρήσεων που αναπτύσσουν προϊόντα και υπηρεσίες που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες των δικτύων 5G και, γενικότερα, των ψηφιακών υπηρεσιών νέας γενιάς. 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, επιλεγμένες επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός θα έχουν πρόσβαση σε ένα χαρτοφυλάκιο με περισσότερες από 5.200 παθητικές υποδομές που διαχειρίζεται η Vantage Towers Greece στην Ελλάδα - συμπεριλαμβανομένων ιστών επί εδάφους και ιστών οροφής - για την ανάπτυξη και δοκιμή των τεχνολογικών τους λύσεων.

Ανάλογα με τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά της εκάστοτε λύσης, η Vantage Towers Greece θα παρέχει στις επιλεγμένες επιχειρήσεις πρόσβαση στις ευρείας κλίμακας υποδομές της, που εκτείνονται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας και καλύπτουν διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές (αστικές, ημιαστικές, αγροτικές). 

Οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν επίσης για τη διοργάνωση εξειδικευμένων σεμιναρίων και εργαστηρίων για την περαιτέρω ανάπτυξη του 5G οικοσυστήματος στην Ελλάδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Συμμετοχές 5G A.E., θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, διαχειρίζεται το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός και σηματοδοτεί μια καινοτόμο προσέγγιση για την υποστήριξη ενός ακμάζοντος 5G οικοσυστήματος στην Ελλάδα.

Το Ταμείο Φαιστός, το οποίο αυτή την περίοδο βρίσκεται σε αναζήτηση ιδιωτών επενδυτών και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει τις επενδύσεις σε επιχειρήσεις που αναπτύσσουν προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν σχέση με το 5G, έχει ως στόχο να προσφέρει μοναδικές δυνατότητες και, μέσω της εστίασης στην αγορά 5G, το Φαιστός είναι στη βέλτιστη θέση για να προσφέρει αξιοσημείωτες αποδόσεις και εθνική οικονομική ανάπτυξη. 

Όσο για την Vantage Towers να θυμίσουμε ότι αποτελεί μια εταιρεία διαχείρισης παθητικού εξοπλισμού στην Ευρώπη με 82.000 υποδομές σε δέκα χώρες, που συνδέουν ανθρώπους, επιχειρήσεις και συσκευές σε αστικές και αγροτικές περιοχές. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2020. Τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Από τις  18 Μαρτίου 2021 η εταιρεία Vantage Towers είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Το χαρτοφυλάκιο της Vantage Towers περιλαμβάνει ιστούς επί εδάφους, ιστούς οροφής, Κατανεμημένα Συστήματα Κεραιών (DAS) και σταθμούς βάσης μικρών κυψελών (Small Cells). Μέσω της ανάπτυξης, λειτουργίας και μίσθωσης αυτών των παθητικών υποδομών στη Vodafone και σε άλλους παρόχους δικτύων, η Vantage Towers έχει σημαντική συμβολή στη βελτίωση της  συνδεσιμότητας και στη βιώσιμη ψηφιοποίηση της Ευρώπης. 

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με γοργά και σταθερά βήματα χτίζεται το οικοσύστημα του 5G στην Ελλάδα

Σε 2,5 δισ. ευρώ ποντάρει η Vodafone από την IPO για τις κεραίες κινητής της Vantage Towers

Μνημόνιο Συνεργασίας με το Corallia υπέγραψε η Συμμετοχές 5G