Μικρός βρετανικός εκδοτικός οίκος επεκτείνεται στις ΗΠΑ μετά από εκτόξευση της κεφαλαιοποίησης κατά 2.800%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρός βρετανικός εκδοτικός οίκος επεκτείνεται στις ΗΠΑ μετά από εκτόξευση της κεφαλαιοποίησης κατά 2.800%
Μικρός βρετανικός εκδοτικός οίκος επεκτείνεται στις ΗΠΑ μετά από εκτόξευση της μετοχής 2.800%

Η επικεφαλής της Future, Byng-Thorne, έχει μετατρέψει έναν εκδοτικό οίκο σχετικά άσημων περιοδικών και ιστοσελίδων, όπως το Practical Motorhome και το IT Pro Portal, στη μετοχή με την καλύτερη επίδοση στον βρετανικό FTSE την τελευταία τριετία.

Από την έδρα της στο Μπαθ της νοτιοδυτικής Αγγλίας, η Futures έχει υπερβεί τα όρια της εξειδικευμένης δημοσιογραφίας για να γίνει σημαντική δύναμη στον παγκόσμιο ηλεκτρονικό εμπόριο, "συστήνοντας" τα προϊόντα στους αναγνώστες των άρθρων. Τον Νοέμβριο δαπάνησε 594 εκατ. στερλίνες ($821 εκατ.) για την εξαγορά της ιστοσελίδας σύγκρισης τιμών GoCompare, ενώ συνέχισε με την απόκτηση άλλων γνωστών brands περιοδικών.

«Υπάρχουν σημαντικά περισσότερες δυνατότητες για εμάς στις ΗΠΑ από πλευράς νομισματοποίησης της τρέχουσας επισκεψιμότητας, πόσω μάλλον από πλευράς νέων χρηστών», δήλωσε η Byng-Thorne σε μια συνέντευξη. Η εταιρεία φτάνει 1 στους 3 ανθρώπους που χρησιμοποιούν ίντερνετ στις ΗΠΑ και το κοινό της είναι κυρίως άνδρες. Ωστόσο, η εξαγορά, πριν από έναν χρόνο, της TI Media, στην οποία ανήκουν τίτλοι όπως το αγαπημένο περιοδικό της Byng-Thorne, Country Life, σημαίνει πως μπορούν να προσεγγίσουν περισσότερες γυναίκες.

«Η φιλοδοξία μας είναι να έχουμε 2 στους 3 Αμερικανούς που έχουν ίντερνετ να μπαίνουν στο περιεχόμενό μας κάθε μήνα, και αυτό θα είναι το επίκεντρο της προσοχής μας την επόμενη πενταετία».

Η κεφαλαιοποίηση της Future έχει εκτοξευτεί 2.800% στα 2,8 εκατομμύρια στερλίνα από όταν η Byng-Thorne πήρε τα ηνία τον Απρίλιο του 2014, ξεπερνώντας την αξία που ελέγχουν πιο γνωστοί μιντιακοί όμιλοι όπως η Reach και η Daily Mail.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider