Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά του 49% της North Solar από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά του 49% της North Solar από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας
«Πράσινο φως» στο deal North Solar - ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού την απόκτηση κοινού ελέγχου επί της εταιρείας «NORTH SOLAR ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» από τους υφιστάμενους μετόχους της και την εταιρεία «ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΕ».

Όπως αναφέρει αναλυτικά ανακοίνωση:

«Στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού σήμερα, 16 Απριλίου 2021, ομόφωνα αποφασίστηκε η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν.3959/11, όπως ισχύει, σχετικά με την απόκτηση από την εταιρεία με την επωνυμία «ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΕ» του κοινού ελέγχου, μαζί με τους υφιστάμενους μετόχους/πωλητές, δια της εξαγοράς 49% της εταιρείας με την επωνυμία «NORTH SOLAR ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», η οποία προς της συναλλαγής τελούσε υπό τον έλεγχο των υφιστάμενων μετόχων/πωλητών της.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε, κατ' άρθρο 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, ότι από την ως άνω γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, η οποία εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του Ν. 3959/2011, δεν δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη δυνατότητά της να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις σχετικές αγορές, στις οποίες αυτή αφορά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.