Alibaba: «Άλμα» για τη μετοχή μετά από πρόστιμο $2,8 δισ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alibaba: «Άλμα» για τη μετοχή μετά από πρόστιμο $2,8 δισ.
Άλμα 8% σημειώνει η μετοχή της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ μετά από πρόστιμο ύψους 18,23 δισ. γουάν (2,8 δισ. δολ.) που επιβλήθηκε στην εταιρεία από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές ως αποτέλεσμα έρευνα για παραβίαση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Άλμα 8% σημειώνει η μετοχή της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ μετά από πρόστιμο ύψους 18,23 δισ. γουάν (2,8 δισ. δολ.) που επιβλήθηκε στην εταιρεία από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές ως αποτέλεσμα έρευνας για παραβίαση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

«Παρά το πρόστιμο-ρεκόρ, θεωρούμε ότι αυτό θα αίρει ένα πρόσθετο βάρος της Alibaba και θα στρέψει την προχοχή της αγοράς πίσω στα θεμελιώδη», έγραψε η Morgan Stanley σε note της.

Οι κινεζικές αρχές είχαν ξεκινήσει την έρευνα για μονοπώλιο τον Δεκέμβριο. Το βασικό αντικείμενο ήταν μια πρακτική που αναγκάζει τους εμπόρους να καταχωρούν τα προϊόντα τους σε μία από δύο πλατφόρμες εμπορίου, αντί να μπορούν και στις δύο.

Η κινεζική αρχή για τη ρύθμιση της αγοράς αποφάνθηκε το Σάββατο ότι αυτή η πρακτική καταπνίγει τον ανταγωνισμό στο διαδικτυακό λιανεμπόριο της Κίνας και «παρεμποδίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα των εμπόρων στις πλατρφόρμες και τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των καταναλωτών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider