Η Tesla κατάσκοπος στην Κίνα; Απομακρύνονται τα Tesla από στρατό και κρίσιμες εταιρείες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Tesla κατάσκοπος στην Κίνα; Απομακρύνονται τα Tesla από στρατό και κρίσιμες εταιρείες
Η κινεζική κυβέρνηση περιορίζει τη χρήση οχημάτων της Tesla από προσωπικό του στρατού και κρατικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε ευαίσθητους κλάδους και υπηρεσίες κλειδιά, επικαλούμενη ανησυχίες ότι τα αυτοκίνητα της εταιρείας ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα μπορούσαν να είναι πηγή διαρροών εθνικής ασφάλειας.

Η κινεζική κυβέρνηση περιορίζει τη χρήση οχημάτων της Tesla από το προσωπικό του στρατού και των κρατικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε ευαίσθητους κλάδους και υπηρεσίες-κλειδιά, επικαλούμενη ανησυχίες ότι τα αυτοκίνητα της εταιρείας ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα μπορούσαν να είναι πηγή διαρροών εθνικής ασφάλειας.

H απαγόρευση αφορά κυρίως στην είσοδο σε συγκροτήματα κατοικιών στρατιωτικών και εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων.

Η διαταγή, συμβουλεύει στους κατόχους Tesla να σταθμεύουν τα οχήματα τους εκτός εγκαταστάσεων του στρατού, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg και γνωστοποιήθηκε στους ενοίκους των στρατιωτικών κατοικιών και στο προσωπικό του στρατού, αυτή την εβδομάδα.

Η κίνηση ακολουθεί κατόπιν ελέγχου των οχημάτων της Tesla για θέματα εθνικής ασφάλειας, στα οποία Κινέζοι αξιωματούχοι διαπίστωσαν ότι διαθέτουν αισθητήρες που θα μπορούσαν να καταγράψουν εικόνες του περιβάλλοντος χώρου.

Παράλληλα, η κινεζική κυβέρνηση εκτίμησε ότι η Tesla -μέσω των αυτοκινήτων- θα μπορούσε να αποκτήσει πολλά δεδομένα όπως το πού και πώς χρησιμοποιούνται τα οχήματα, καθώς και προσωπικές πληροφορίες για τους οδηγούς ή και τη λίστα επαφών στα τηλέφωνα που συνδέονται με το αμάξι. Η κινεζική κυβέρνηση ανησυχεί πως κάποια στοιχεία μπορεί να αποστέλλονται πίσω στις ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος της Tesla στην Κίνα, αρνήθηκε να σχολιάσει την κίνηση της κινεζικής κυβέρνησης.

Φόβοι για μόνιμο recording

Η κυβέρνηση ενημέρωσε κάποιες από τις υπηρεσίες της να ζητήσουν από τους υπαλλήλους τους να σταματήσουν να πηγαίνουν στη δουλειά τους με αυτοκίνητα της Tesla. Κάποιες από τις ανώνυμες πηγές ανέφεραν ότι τα αυτοκίνητα της Tesla δεν επιτρέπεται πλέον να κατευθύνονται στις οικίες των ανθρώπων που εργάζονται σε ευαίσθητες βιομηχανίες και κρατικούς φορείς. Υπάρχουν φόβοι πως τα οχήματα της Tesla μπορεί να καταγράφουν συνεχώς, χρησιμοποιώντας κάμερες και άλλους αισθητήρες και να αποθηκεύουν πολλές λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της λήψης σύντομων βίντεο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider