Ξεμπλοκάρει επένδυση 200 εκατ. ευρώ στην Παιανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεμπλοκάρει επένδυση 200 εκατ. ευρώ στην Παιανία

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση βρίσκεται πλέον η κατασκευή του …state of the art Ιατρικού Πάρκου Αθηνών. Για το μεγάλο project, το οποίο σχεδιάζει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών εδώ και μια εικοσαετία, υπεγράφη προ ημερών από τον υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά η απόφαση προέγκρισης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Ε.Π.Σ.) για τη δημιουργία Ιατρικού Πάρκου Αθηνών σε εκτός σχεδίου εκτάσεις 120 στρεμμάτων που βρίσκονται στην περιοχή του Δήμου Παιανίας.

Ειδικότερα, το ΕΠΣ καθορίζει στην περιοχή επέμβασης, με γενική χρήση «Κοινωφελείς Λειτουργίες» και επιτρέπει συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως:

- Περίθαλψη

- Κοινωνική πρόνοια

- Εκπαίδευση

- Αθλητικές εγκαταστάσεις σχετικές με την αποκατάσταση των ασθενών

- Πολιτιστικές εγκαταστάσεις

- Εγκαταστάσεις ανακύκλωσης συσκευασιών και υλικών

- Γωνιές ανακύκλωσης και πράσινα σημεία

- Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών (Κ.Α.Ν.) και οστών

- Γραμμικές υποδομές μεταφορών

- Οδοί (κίνησης μηχανοκίνητων οχημάτων)

- Οδοί ήπιας κυκλοφορίας

- Πεζόδρομοι

- Ποδηλατόδρομοι

Στους ελεύθερους, αδόμητους χώρους πρασίνου θα επιτρέπονται μόνο γωνιές ανακύκλωσης. Ο μέσος συντελεστής δόμησης για το σύνολο της έκτασης του ακινήτου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 0,45.

Κατά το στάδιο έγκρισης του Ε.Π.Σ. θα καθοριστεί το μέγεθος για τη συνολική επιφάνεια δόμησης στην προς ανάπτυξη περιοχή, το οποίο θα φορά στις κύριες επιτρεπόμενες χρήσεις και η τεκμηρίωσή του θα γίνει στο πλαίσιο της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

Στο ίδιο στάδιο, θα συμπληρωθεί και θα εξειδικευθεί ο πολεοδομικός κανονισμός, με τους απαραίτητους περιορισμούς δόμησης (σε σχέση με την αρτιότητα, το ποσοστό κάλυψης της έκτασης, το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των κτιρίων κλπ.).

Ακόμη, μαζί με μελέτη του Ε.Π.Σ. θα πρέπει να κατατεθεί και ένα Σχέδιο Γενικής Διάταξης, κατάλληλης κλίμακας, με το οποίο θα περιγράφεται η αρμονική ένταξη των κτιριακών όγκων και εγκαταστάσεων στην περιοχή επέμβασης, η εξασφάλιση, στο μέτρο του εφικτού, του ενιαίου της έκτασης των ελεύθερων και των αδόμητων χώρων στο δυτικό τμήμα της περιοχής επέμβασης.

Επίσης, θα πρέπει να αναφέρεται με σαφήνεια το ισχύον καθεστώς απαλλοτρίωσης για τη σιδηροδρομική γραμμή και κατά πόσο είναι δυνατή η μετακίνηση αυτής, σε συνδυασμό με την σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας για την τροποποίηση υπηρεσίας. Επιπλέον, επιβάλλεται η σύνταξη Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων καθώς και όλες οι συνοδές μελέτες που απαιτούνται (π.χ. γεωλογικής καταλληλότητας κλπ.).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider