Τώρα είναι η ώρα και η ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα, να τολμήσουμε ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Grant Thornton, Νίκος Καραμούζης στον κύκλο συζητήσεων που διοργανώνει η Grant Thornton, υπό τον τίτλο "Respond & Restore Τogether | Covid-19 Web Series".

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα θέματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα τονίζοντας πως υπάρχει μια διστακτικότητα για την παροχή ρευστότητας, σημειώνοντας παράλληλα ότι το Recovery Fund, που σχεδιάζει η Κομισιόν δεν θα πρέπει να είναι ταμείο δανείων, αλλά μεταβιβάσεων.

Όπως επεσήμανε η Ελλάδα, δεν μπορεί να αντέξει νέα δάνεια.

Παράλληλα σε ερώτηση για για το ρόλο των τραπεζών για τη στήριξη της οικονομίας, σημείωσε ότι τράπεζες προσπαθούν με κάθε τρόπο, αλλά στο τέλος δεν μπορούν να χαρίζουν και δάνεια. «Αν οι τράπεζες εμφανίσουν μεγάλες ζημιές, είναι δεδομένο ότι θα τις πληρώσουν οι φορολογούμενοι» ανέφερε ο ίδιος.

Σε σχέση με τις προβλέψεις της Κομισιόν που κάνουν λόγο για ύφεση 9,7% το 2020 και 7,9% ανάπτυξη το 2021 ο κ. Καραμούσης υπογράμμισε πως εκείνο που τον ανησυχεί περισσότερο, είναι το υψηλό δημόσιο χρέος, τα ποσοστά της ανεργίας και η χαμηλή αποταμίευση.