Επιχειρήσεις
10-08-2019 | 21:01

Οι 6 πιο κουλές κι άχρηστες εφαρμογές για smartphones

Μοιράσου το
Οι 6 πιο κουλές κι άχρηστες εφαρμογές για smartphones

Όπως σε κάθε κατάστημα όμως, έτσι και στο App Store και το Play Store πέρα από τις χρήσιμες εφαρμογές υπάρχουν και κάποιες που σας κάνουν να αναρωτιέστε τι σκεφτόταν ο εκάστοτε προγραμματιστής όταν τις σχεδίαζε. 

Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες εφαρμογές smartphones έχουν δημιουργηθεί για να εξυπηρετούν κάποια συγκεκριμένη ανάγκη. Είτε ολοκληρώνουν κάποια εργασία, είτε σας βοηθούν να επικοινωνήσετε με άλλους ή τέλος πάντων να σκοτώσετε μερικώς δημιουργικά τον χρόνο σας. 

Όπως σε κάθε κατάστημα όμως, έτσι και στο App Store και το Play Store πέρα από τις χρήσιμες εφαρμογές υπάρχουν και κάποιες που σας κάνουν να αναρωτιέστε τι σκεφτόταν ο εκάστοτε προγραμματιστής όταν τις σχεδίαζε. 

Αν και η λίστα δεν είναι μικρή, επιλέξαμε τις έξι πιο κουλές κι άχρηστες εξ αυτών που θα σας κάνουν να αναρωτηθείτε «γιατί;» ή να γελάσετε μέχρι δακρύων.
 

Εάν θελήσατε ποτέ να νιώσετε πλούσιος η εφαρμογή $1000000 είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Πώς θα το κάνει; Θα σας δείξει πως θα ήταν να είχατε ένα εκατ. δολάρια και να έπρεπε μια μέρα να τα μετρήσετε.

Μπορείτε δε να επιλέξετε βαθμό δυσκολίας, μετρώντας είτε 50δόλαρα είτε 100δόλαρα. Επιπλέον υπάρχουν διαφορετικές χειρονομίες που μπορείτε να επιλέξετε για το μέτρημα.

Το μόνο που μένει είναι να κάνετε εικονικό «φτου» για να γλιστρά το δάχτυλο και να αρχίσετε.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή υπάρχει για να μετρήσει την υπομονή σας.

Το παιχνίδι είναι απλό, εσείς κρατάτε πατημένο ένα χρωματιστό τετράγωνο και η εφαρμογή αρχίζει να χρονομετρά πόσο μπορείτε να αντέξετε με το δάκτυλό σας κολλημένο στην οθόνη…

Καλή επιτυχία!

Αφού έχετε ξυριστεί, είστε έτοιμοι για να λερώσετε τα χέρια σας. Πώς; Μα αρμέγοντας μια αγελάδα μέσω κινητού.

Με την εφαρμογή Milk the Cow μάλιστα μπορείτε να διαγωνιστείτε ποιος θα αρμέξει πιο γρήγορα.

Με το που την ανοίξετε σας εμφανίζει μια εικόνα από αγελαδινά μαστάρια τα οποία τραβάτε για να κατεβάσουν γάλα…χρονομετρώντας σας πόσο γρήγορα θα γεμίσετε τον κουβά. 

Μπορεί να έχετε βρει ένα εκατομμύριο διαφορετικές χρήσεις του smartphone σας, αλλά ξέρατε ότι θα μπορούσατε να ξυριστείτε με αυτό, εικονικά τουλάχιστον.

Η ιδανική εφαρμογή γι΄ αυτό είναι iShaver Pro. Με το που ξεκινάτε την εφαρμογή θα δείτε μια ξυριστική μηχανή επί της οθόνης. Για να αρχίσετε το ξύρισμα δεν έχετε παρά να πατήσετε το κουμπί και να σύρετε την συσκευή σας προς τα πάνω σαν να ξυρίζατε το κεφάλι σας. Τότε θα δείτε εικονικές τρίχες να πέφτουν… 

Επιπλέον μπορείτε να επιλέξετε χρώμα μαλλιών, μήκος μαλλιών αλλά και είδος ξυριστικής μηχανής. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τους κραδασμούς για να αποκτήσετε πραγματικά την αίσθηση του ξυρίσματος. 

Η εφαρμογή διαθέτει επίσης ένα πακέτο Pro με πληρωμή... που σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε διαφορετικές ξυριστικές μηχανές.

 

Μια εξίσου «ενδιαφέρουσα» ως προς το αποτέλεσμα εφαρμογή είναι η S.M.T.H. ή αλλιώς Send me to heaven - «στείλε με στα ουράνια» σε ελεύθερη μετάφραση. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα παιχνίδι, ατομικό ή και ομαδικό το οποίο παίζετε ως εξής: πετάτε το κινητό σας ψηλά και το πιάνετε κατά την κάθοδο, αν όλα πάνε καλά.

Η εφαρμογή μετράει πόσο ψηλά καταφέρατε να το ρίξετε και ο συμμετέχοντας που θα το στείλει πιο ψηλά στέφετε νικητής. Είναι ιδανική για καλοκαίρι, όταν νιώθετε ότι δεν έχετε τίποτα να κάνετε και χρειάζεστε λίγη αδρεναλίνη τύπου «θα σπάσει το κινητό δεν θα σπάσει». 

Η εφαρμογή που ακούει στο όνομα Nothing , ελληνιστί «τίποτα», κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται... τίποτα!

Βέβαια αν κοιτάξει κανείς τις αξιολογήσεις διαπιστώνει ότι κάτι μπορεί να κάνει, χωρίς ωστόσο καμία χρησιμότητα. 

Με το που ανοίξετε το κινητό σας, σας δείχνει μια λευκή οθόνη. Αν ωστόσο κουνήσετε το κινητό σας η οθόνη θα γίνει μαύρη. Αν το ξανακουνήσετε τότε η εφαρμογή θα αρχίσει να μετράει τα κουνήματα και γύρω στις 20 φορές που θα έχετε πάει το κινητό σας πάνω κάτω θα σας εμφανίσει ένα gif με έναν κύριο που χορεύει σαν τρελό, χωρίς κανένα απολύτως νόμημα. 

Αν ανήκετε στους τολμηρούς επαναλάβετε την διαδικασία και μπορεί να βρεθείτε μπροστά από ένα ακόμα «τίποτα» μετά τα επόμενα 20 κουνήματα. 

 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.