«Σκληρή» απάντηση στον Τζεφ Μπέζος από τη Walmart (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Σκληρή» απάντηση στον Τζεφ Μπέζος από τη Walmart (pics)
Ο Νταν Μπάρτλετ επέλεξε με αυτό τον τρόπο να απαντήσει στην «πρόκληση» του Μπέζος να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό.

Βολές κατά του Τζεφ Μπέζος εξαπέλυσε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Walmart με αφορμή την «πρόκληση» του CEO της Amazon προς τους ανταγωνιστές της να αυξήσουν – και εκείνοι – τους κατώτατους μισθούς των εργαζομένων τους.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής του Τζεφ Μπέζος, ο αντιπρόεδρος της Walmart, Νταν Μπάρτλετ, έκανε ένα post στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, απευθυνόμενος στον ιδρυτή της Amazon, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Γεια σας εμπορικοί ανταγωνιστές (ξέρετε ποιοι είστε) τι θα λέγατε να πληρώνατε τους φόρους σας;»

Ο Νταν Μπάρτλετ επέλεξε με αυτό τον τρόπο να απαντήσει στην «πρόκληση» του Μπέζος να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό, «για να συμβαδίζουν» με την Amazon, η οποία αποφάσισε να ορίσει τον κατώτατο μισθό στα 15 δολάρια.

Φυσικά το σχόλιο του Μπάρτλετ αφορά στο γεγονός ότι η Amazon το 2017 και το 2018 δεν πλήρωσε ομοσπονδιακούς φόρους, παρά το γεγονός ότι σημείωσε κέρδη ύψους 11, 2 δισ. δολάρια.

Από την πλευρά της, η Amazon υποστηρίζει ότι πληρώνει ό,τι απαιτείται από το νόμο να πληρώσει, αν και πολλοί την κατακρίνουν για το γεγονός ότι εκμεταλεύεται «παραθυράκια».

Όμως ο Νταν Μπάρτλετ φρόντισε να απαντήσει στον Μπέζος και για το ζήτημα του κατώτατου μισθού, σε ένα ξεχωριστό post, στο οποίο ανέφερε:

«Να σας ενημερώσω όμως πως η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στις αποθήκες της Walmart «βγάζουν» περισσότερα από 15 δολάρια, εδώ και πολύ καιρό. Και παράλληλα παίρνουν και τετραμηνιαία bonus αποδόσεων!» σε αντίθεση με τους εργαζόμενους της Amazon που σε ορισμένες περιπτώσεις έχασαν περισσότερα από όσα κέρδισαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider